A még idén mozikba kerülő öt új magyar film közül messze a Víkend-et várjuk a legjobban. Régóta ki vagyunk már éhezve egy jó magyar thrillerre, és akik látták Mátyássy Áron alkotását, azt állítják, profin hozza a műfajtól elvárt izgalmakat.

Gryllus Dorka a Víkend című filmbenForrás: InterCom

kimondottan ütős előzetes után most elsőként az Origo Filmklubon nézhet meg egy részletet is a Víkend-ből, de előbb megpróbálom kicsit kontextusba helyezni ezt a jelenetet.

A történet úgy indul, hogy három budapesti yuppie (Gryllus Dorka, Simon Kornél, Lengyel Tamás) érkezik az erdélyi hegyekbe egy vadászgatós hétvégére, de nem tart sokáig a nyugi, ugyanis az egyikük véletlenül lelő egy helyi férfit. Az alábbi jelenet feltehetően ennek a napnak az estéjén játszódik, amikor a falubeliek még nem tudják, hogy meghalt a haverjuk (az ő keresésére indulhatnak a jelenet végén).

Kocsmában vagyunk, egy csomó férfi kocsányon lógó szemekkel nézi, ahogy a Gryllus Dorka által játszott ügyvédnő felszabadultan táncol, szívja a kokaint egy kerámiatál aljáról (különösen szép vágás, ahogy az összetekert pénzről átmegyünk egy furulyára), és vált egy kellemetlen pillantást a férjével (Simon Kornél). Aztán belehallgatunk egy sejtelmes beszélgetésbe a pultnál. Tele van feszültséggel, jók az arcok, szívesen néznénk tovább.

A Víkend szeptember 10-én, azaz jövő csütörtökön kerül a mozikba, de ha ön inkább egy nappal korábban nézné meg ingyen, arra is van mód.