Mindig azt gondoltam, hogy Johnny Depp a sok sál, színes kendő, bőrkabát, meg vintage zakó alatt izzadhat, mint egy ló, éppen ezért teljesen érthető, hogy a Christian Dior divatcég vele hirdeti a legújabb, hangsúlyosan férfias illatú parfümjét. A boltokba csütörtökön került Sauvage nevű kölnihez mutatós reklámfilm is készült, amelyben Deppnek elege lesz a civilizált társadalom béklyóiból, és a pusztába hajt, hogy visszatérjen egy egyszerűbb létezéshez.

Johnny Depp a Dior parfümreklámjábanForrás: Dior

Egy kis magányos gitározgatással indítunk. Depp frusztráltan csap a húrok közé, már a rockandroll sem adja meg neki azt a lázadásélményt, mint egykoron. Lépni kell. Bevágódik az 1970-es Dodge Challenger típusú gépjárművébe, este van, de a napszemüveg marad. "Merre induljak" - tűnődik magában. Fogalma sincs, de csak elindult valamerre, mert már felkelt a Nap, és ő a prérin száguld. Nocsak, mi jön szembe? Egy bölény. Eszébe jut az a csodás jelenet a Halott ember-ből.

"Mi történt velem? Egykoron színész voltam, zseniális filmekben játszottam. Most meg? Mortdecai és röhejes parfümreklámok. Hát, kell ez nekem? Hú, ez túl lehangoló. Gondolj valami pozitívre, John! Majd a Fekete misé-vel megmutatjuk!" - cikáznak a gondolatok az agyában.

Közben megérkezik a semmi közepére, előkap egy ásót a csomagtartóból. Mit akar csinálni? Elföldeli magát? Nem. Csak azt a sok bahiás vackot szórja bele a gödörbe, ami mindig rajta van. Nyakláncok, karkötők, gyűrűk. Köveket rak a sírra. Most már minden jobb lesz. Elszánt tekintettel néz a messzeségbe, örömkönnyek csillognak a fekete ceruzával kihúzott szemében.

Ekkora baromságot!