Érintse meg ön is a világ tetejét!

Everest
Vágólapra másolva!
Most az élete kockáztatása nélkül juthat el a Mount Everest tetejére, mindössze annyit kell tennie, hogy játszik, és jegyet nyerhet az Everest című katasztrófailm premier előtti vetítésére. Jake Gyllenhaal, Jason Clarke és Josh Brolin hátizsákot ragadnak, és nekiindulnak a hegynek. A film igaz történet alapján készült.
Vágólapra másolva!

A szeptembert sem kell átvészelnünk látványfilm nélkül, ráadásul az Everest végre értelmet adhat a 3D-nek. Ez a látványelem tökéletesen megfelelhet arra, hogy a magashegységi környezet iszonyú szintkülönbségeit érzékeltesse.

Képkocka az Everest című filmből Forrás: UIP-Duna Film

A film igaz történet alapján készült, 1996 májusában számos emberéletet követelt a Mount Everest megmászása, amikor egy hóvihar csapott le a világ legmagasabb hegycsúcsára. A hegymászókat csupa ismert színész alakítja, Jake Gyllenhaal köztük a leghangosabb, ő játéknak fogja fel a hegymászást. Jason Clarke és Josh Brolin már jóval komolyabban viszonyul az életüket veszélyeztető szenvedélyhez.

Baltasar Kormákur izlandi rendező minél valószerűbbre akarta megcsinálni a filmet, ezért amennyit csak lehetett, magashegyi környezetben forgatott. Embert próbáló feladatok elé állította a színészeit Nepálban, az olasz Alpokban és Izlandon is. Ha többet akar megtudni a forgatás körülményeiről, a felmerülő nehézségekről, nézze meg ezt a rövid, de annál látványosabb werkfilmet.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Clint Eastwood az Eiger nevű hegyet akarta megmászni a Bosszú az Eiger csúcsán című filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt szeptember 15-én, kedden 19 órára a Westend mozi 5-ös termébe.

Bakainé Gál Adrienn, Balázs Péter, Baranyi Antal, Bárdos Kitti, Baumgartner Norbert, Bodor Krisztián, Bukri Sándor, Dobrányi Zsuzsa, Fehér Róbert, Gajdacsi László, Gergely János, Hideg Balázs, Kelemen Nóra, Kovács Dorián, Laczkó Gergő, Mészáros Bettina, Pamuk Andrea, Polozsányi Máté, Pöszmet András, Reitinger Mercédesz, Resch Tibor, Rózsás Emilia, Scheicher Csilla, Somfai Lídia, Szelényi Tamás, Szendy Dániel, Szín Erika, Sztrikinácz Anikó, Telek László, Tokos Tamás, Valkó Adrienn Rita, Váti Evelin, Villám Virginia, Zahuczky Zita, Zentai Henriett

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!