Még sohasem állt ilyen közel a megvalósuláshoz a Trainspotting folytatása. A skót heroinfüggőkről szóló kultfilm rendezője, Danny Boyle évek óta ígérgeti, hogy elkészíti a második részt, és most úgy tűnik, hogy már csak egy akadályt kell leküzdenie.

Jonny Lee Miller, Ewan McGregor, Kevin McKidd és Ewen Bremner a Trainspotting című filmbenForrás: Budapest Film

"Mind a négy főszerepet játszó színész meg akarja csinálni a folytatást. Annyi van hátra, hogy egymáshoz igazítsuk az időbeosztásunkat, ami viszont nehéz lesz, mivel ketten is sorozatot készítenek Amerikában." - Mesélte Boyle a Deadline-nak.

Tehát ha sikerül mindenkinek szabaddá tennie magát, akkor a Trainspotting 2 lesz Danny Boyle következő filmje.

Boyle Jonny Lee Millerre és Robert Carlyle-ra utalt, az előbbi a magánnyomozót alakítja a Sherlock és Watson-ban, az utóbbi pedig Zörgőfürgeként látható az Egyszer volt, hol nem volt című fantasy sorozatban.

A folytatás forgatókönyvét az 1996-os film írója John Hodge jegyzi, aki Irvine Welsh Pornó című 2002-es könyvét vette alapul. A regény tíz évvel játszódik a Trainspotting eseményei után, Renton (Ewan McCgregor) nightclubot üzemeltet Amszterdamban, akit Sick Boy (Jonny Lee Miller) azzal az üzleti tervvel keres meg, hogy forgassanak pornófilmet. Helyzetüket nehezíti, hogy Begbie (Robert Carlyle) kiszabadult a börtönből, és bosszúra éhesen keresi azt a személyt, aki melegpornót küldött neki.

A film története ettől drámaian eltérhet, Hodge ugyanis csak a könyv hangulatát ültette át a forgatókönyvbe, és Boyle szerint a második részt nem lehet a Pornó adaptációjának tekinteni, ez egy önálló film lesz.

Ewan McGregorForrás: AFP/Kevork Djansezian

Ewan McGregor szerint a Trainspotting 2016-ra eső húszéves évfordulója tökéletes alkalmat ad a folytatásra.

A Trainspotting 2 tíz év elteltével, vagy ha az idő valós múlását veszi alapul, húsz év elteltével veszi majd fel a fonalat, és néz utána, mi is történhetett a négy skót sráccal. Az eredeti film végén Renton az életet, a nagy tévét, a mosógépet választotta, érdekes lesz megnézni, mi lett ebből a nagy elhatározásból egy vagy két évtized múlva, a többi srácnál pedig már az is csodaszámba fog menni, hogy egyáltalán életben maradtak.