Aki eddig nem merte elhinni, hogy valóban folytatódik a kétezres évek legnagyszerűbb akciósorozata, és Matt Damon ismét Jason Bourne bőrébe bújik, annak most képes bizonyítékkal is tudunk szolgálni. Az ötödik Bourne-film producere, Frank Marshall tweetelt ki egy fotót azzal a megjegyzéssel, hogy túl vannak az első forgatási napon, illetve, hogy örömmel jelentheti,Bourne visszatért! A hangulatos felvételen az amnéziás gyilkológépet alakító Damont láthatjuk, aki 44 éves, négygyermekes családapa létére szenzációs formában van. Ha tippelni kéne, azt mondanám, hogy Bourne egy amatőr bokszmérkőzésen vesz részt, a közönség összetételéből pedig arra tudok következtetni, hogy a helyszín egy menekülttábor lehet.

Matt Damon az ötödik Bourne-film forgatásánForrás: Frank Marshall / Twitter

Tippelgetésen kívül nem is tudunk mást tenni, ugyanis a film történetével kapcsolatban egyelőre nagyon titkolóznak az alkotók. Damon sejtelmesen csak annyit árult el a Buzzfeednek, hogy "Bourne most a takarékossági intézkedéseket nyögő Európán vágja át magát egy Snowden utáni világban", bármit jelentsen is ez. Amit még tudunk, hogy a sztori Görögországban indul és Las Vegasban ér véget.

A Bourne-hagyaték című, vegyes fogadtatású Damon-mentes kitérő után visszatért a rendezői székbe a második és a harmadik részt jegyző Paul Greengrass. Az egyelőre cím nélküli új epizódban a főgonoszt Vincent Cassel játssza, fontos szerepet kapott Tommy Lee Jones, illetve Alicia Vikander (Ex Machina, Az U.N.C.L.E. embere), aki nélkül mostanában már el sem kezdenek hollywoodi filmet forgatni, valamint ismét feltűnik a már Bourne-veteránnak számító Julia Stiles is. A forgatókönyvet társszerzőként jegyzi Matt Damon, akivel kapcsolatban ne felejtsük el, hogy 17 évvel ezelőtt Oscar-díjat is kapott ilyen tevékenységért. A világpremier időpontját 2016. július 29-re tűzték ki.