Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Véget vetünk a nagy keblek egyeduralmának, az elbűvölően szeleburdi, máskor meg szenvedélyes szeretőként viselkedő Keira Knightley példáján keresztül mutatjuk be, hogy az aprócska mellekért is lehet rajongani.

#54 - Keira Knightley (Gödör, A fiók, Domino, A hercegnő, Anna Karenina)

A sorozat túl sokáig volt foglya a nagy kebleknek, itt az idő, hogy a parányi mellek szépségével is foglalkozzunk. A nyúlánk termetű Keira Knightley elbűvölő egy teremtés, akiért a Csavard be, mint Bechkam óta rajongok. A világ egy évvel később csatlakozott hozzám, mikor is Knightley-t elrabolta Sparrow kapitány A Karib-tenger kalózai-ban.

Keira Knightley A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka című filmbenForrás: InterCom

Azóta töretlenül halad előre a színésznő karrierje, és bár nem ezek a leghíresebb szerepei, de ha az kell, akkor a ruháitól is megválik. Legújabb, a mozikban a jövő héten debütáló filmjében (Everest) nincsen meztelenkedés, egy várandós feleséget alakít, aki otthon ülve aggódik a Föld legmagasabb csúcsát megcélzó férjéért, ellenben rögtön az első mozifilmben, amiben jelentősebb szerepet kapott, egy pajkos pillanat erejéig megmutatta a melleit.

A gödör (The Hole, 2001)

A gödör-ben még az Amerikai szépség-gel befutott Thora Birch számított a legnagyobb névnek (aki azóta teljesen eltűnt), és az akkor tizenhat éves Knightley csupán egy ígéretes új arc volt. Aki azonban tudta, hogy kell felhívnia magára a figyelmet. Két fiúval incselkedik egyszerre a bunkerben, Thora Birch majd felrobban a dühében, és amikor már azt hinnénk, hogy vége a jelenetnek, a szeleburdi Knightley megvillantja a melleit. A filmrészletből is kiérezhető feszültség hamarosan erőszakba torkollik: a négy kamaszból csak egy jön ki majd élve az elhagyatott atombunkerből.

A fiók (The Jacket, 2005)

Ebben a meghökkentő orvosi kísérlettel és időutazással terhelt romantikus sci-fiben Knightley a jövőben várja, hogy Adrien Brody meglátogassa. Nagy szenvedéllyel gabalyodnak egymásba, mivel sosem tudhatják, mikor találkoznak legközelebb. Ízléses és melankóliával átitatott szexjelenetükben a férfi a nyelvével cirógatja partnere mellbimbóját.

Domino (2005)

Talán ebben a filmjében volt a legvagányabb. Egy olyan nőt alakított, akinek beleszületett a csillogásba és a könnyű életbe, de ott ez nem érdekelte, inkább elment fejvadásznak. A rövid hajjal akciózó Dominót a sivatagban éri utol a szerelem, agyonfilterezett, kapkodó képeken láthatjuk, ahogy partnere nagy lendületében ide-oda rakosgatja, egyszer meg majdnem felemeli az égig a vékony színésznőt. 

A hercegnő (The Duchess, 2008)

Knightley-hoz nemcsak a csipkelődő, szeleburdi vagy éppen vagány csajok illenek, azt is ragyogóan el tudja játszani, ha valaki annyira meg van szeppenve, hogy legszívesebben a föld alá bújna. A hercegnő-ben nem győzi takargatni a melleit a kezeivel, és erre minden oka megvan, mivel vele szemben az újdonsült férjét játszó Ralph Fiennes áll, aki éppen egykedvűen vetkőzik, és a szüzességét készül elvenni. Később a család egyik jóbarátjával (Hayley Atwell) osztja meg az ágyát, és fedezi fel a szex örömeit a hercegnő.

A film operatőre a Kontroll-t és a Sorstalanság-ot is fényképező Pados Gyula volt. Ő most már azzal is büszkélkedhet, hogy két olyan világsztár pucérkodását vette fel, aki bekerült ebbe a cikksorozatunkba (a másik Sharon Stone volt az Elemi ösztön 2-ben).

Anna Karenina (2012)

Lev Tolsztoj nagyregényének legújabb feldolgozásában Keira Knightley játszotta a címszereplőt, a szeretőjét pedig Aaron Taylor-Johnson játszotta. A filmre jellemző pompa és virtuozitás a szexjelenetben is megmutatkozik, úgy forog a két szerelmes körül a kamera, mintha balett-táncosok lennének. Nem mutat sokat, de Karenina és Vronszkij gróf közt dúló szenvedélyes szerelmet remekül érzékelteti ez a részlet.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#53 - Gryllus Dorka
#52 - Madeleine Stowe
#51 - Reese Witherspoon
#50 - Scarlett Johansson
#49 - Dobó Kata
#48 - Cindy Crawford
#47 - Rebecca Romijn
#46 - Emily Blunt
#45 - Asia Argento
#44 - Osvárt Andrea
#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates