Eldurran az agyunk, hogy kik lehettek volna a Ponyvaregényben

2015.09.15. 09:38

A Ponyvaregény akár teljesen más színészekkel is elkészülhetett volna - ez derült ki a Redditen kiszivárgott korabeli dokumentumokból, melyek Quentin Tarantino kívánságlistáját tartalmazták, hogy az egyes szerepekre kiket tart alkalmasnak. Az általa leginkább preferált színészeket külön meg is csillagozta.

Vincent Vega szerepét Michael Madsenre írta, de John Travolta volt nagyon hangsúlyosan a második választása. Ha ő sem jött volna össze, Gary Oldmannél, Alec Baldwinnál és Michael Keatonnál is megcsörrent volna a telefon.

Hé, Donnie, hallottad, hogy mi is benne lehettünk volna? - Al Pacino és Johnny Depp a Fedőneve: Donnie Brasco című filmbenForrás: InterCom

Vincent bérgyilkos társát, Jules Winnfieldet Samuel L. Jackson helyett Laurence Fishburne és Eddie Murphy is eljátszhatta volna. Gondoljon bele, az egész film hangulata megváltozott volna, ha a csibészes mosolyú Eddie Murphy hadarja el a kamu ószövetségi idézetet!

További érdekesség, hogy Mia Wallace neve alatt hiába keressük Uma Thurmanét. Ott van viszont a tinisztárként berobbant Phoebe Cates, a még mindig bombaformában levő Marisa Tomei, a Sráckor-ért Oscart nyert Patricia Arquette vagy a később a Jackie Brown-ban szerepelt Bridget Fonda.

Quentin Tarantino kívánságlistája a PonyvaregényhezForrás: Reddit

A problémákat megoldó Wolfe-t ma már csak Harvey Keitel megformálásában lehet elképzelni. Tarantino listáján is ő volt az első név, de fel volt még írva Al Pacino és Danny DeVito is! Johnny Depp neve is felbukkan a papíron, ő volt a második választás Pumpkin szerepére Tim Roth után.

Depp játszhatta volna Lance, a fürdőköntösben lazázó drogdealer szerepét is, bár ahhoz jó pár színésznek nemet kellett volna mondania előtte. Tarantino azt a karaktert John Cusackre írta (aki azóta sem szerepelt Tarantino-filmben), de meghagyta, hogy ha ő nem tudja elvállalni, akkor Eric Stolzot akarja. Így is lett.

Uma Thurman és John Travolta táncjelenete a PonyvaregénybenForrás: Mokép

Érdemes elmerülni a névsorokban - itt van a többi lap -, mivel egyes színészek többször is felbukkannak, illetve egészen szürreális párosításokat lehet elképzelni. Milyen lett volna Travolta és Thurman híres táncjelenete Michael Keatonnal és Phoebe Cates-szel?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK