Az Én, Earl, és a csaj, aki meg akar halni sikertörténete az idei Sundance-en vette kezdetét. A premier után licitháború alakult ki a forgalmazók között, majd a filmbolond srác és a rákos lány közötti barátságról szóló gyakran humoros dráma a fesztivál fődíját és a közönségdíjat is besöpörte. 2014-ben ugyanígy elhalmozták díjakkal a Whiplash-t, amely aztán három Oscart nyert.

Olivia Cooke, Thomas Mann és RJ Cyler az Én, Earl és a csaj, aki meg akar halni című filmbenForrás: InterCom

A címben „Én”-nek aposztrófált főszereplő (Thomas Mann) úgy próbálja kínos helyzetek nélkül túlélni a gimnáziumi éveket, hogy láthatatlanságba burkolózik, és minden klikkel felületes haveri kapcsolatot ápol. Ez egészen addig megy is neki, míg az anyja rá nem veszi, hogy látogassa meg a rákos osztálytársát (Olivia Cooke). Hamarosan a srác azon titkára is fény derül, hogy klasszikus régi filmekből svédelt, vagyis nulla pénzből leforgatott változatokat gyárt egyetlen barátjával, Earllel (RJ Cyler).

Úgy kell elképzelni a nálunk szeptember 24-én debütáló az Én, Earl, és a lány, aki meg fog halni-t, mintha a Csillagainkban a hiba érzelgősségtől mentes, filmbolond változatát néznénk, amiben az összes tisztelgést csak az fogja felismerni, aki fél életét filmnézéssel töltötte. Az egyik főszereplő például a Powell-Pressburger páros The Tales of Hoffmann című munkáját nézi Michael Scorsese audiókommentárjával. Nem éppen egy szokványos kamasztevékenység.

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni magyar nyelvű könyvkiadásaForrás: InterCom

 

Nyereményjátékunk lezárult a helyes megfejtés a C) válasz volt.

Pressburger Imre Miskolcon született.

Az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni-regényből a következő szerencsés olvasóink nyertek egy-egy példányt: Brokés-Hadházy Lívia, Jakus Ádám, Dr. Deák-Kondákor Dóra, Kovács Tibor és Viczai Fruzsina.

Gratulálunk a nyerteseknek, a többieknek köszönjük, hogy részt vettek a játékon!