Egy medve sem marcangol úgy szét, mint ez az előzetes

2015.09.29. 17:06

Kijött A visszatérő (The Revenant) második előzetese, és már ez a két és fél perc jobban letaglózott, mint a legtöbb teljes mozifilm. Leonardo DiCaprio túlélőfilmjében annyira durva dolgok történnek, hogy legszívesebben horrornak nevezném. A medvetámadás például annyira élethűnek tűnik, hogy most azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy betanított állattal vették fel. Ennek utána kell majd járni. 

Ez az előzetes az egyedi fényképezési technika, a természeti helyszínek és a filmben eluralkodó őrület bemutatása mellett immáron történetet is mesél. Felvillannak részletek a már említett medvetámadásból, láthatjuk, ahogy a sebesült Hugh Glasst (DiCaprio) hordágyon cipelik a rengetegben, majd eljutunk arra a pontra, amikor Tom Hardyék úgy döntenek, egyszerűbb lesz élve elföldelni a társukat. Kicsivel később már azt hazudja Domhnall Gleesonnak, hogy Glass rendes temetést kapott. 

Leonardo DiCaprio A visszatérő című filmbenForrás: InterCom

A visszatérő-ben álomjelenetek is lesznek, a bölénykoponyákból álló hegy például csak Glass fantáziájának a terméke. A Birdman-ért idén Oscar-díjjal jutalmazott Alejandro González Iñárritu rendező a külső valóság mellett a vadonban egyedül hagyott prémvadász belső világát is meg akarta jeleníteni. A filmet nagyrészt a kanadai Sziklás-hegységben vették fel, de Argentínában is forgattak hozzá jeleneteket. 

Biztos, hogy tele vannak hihetetlen forgatási történetekkel a stábtagok és a színészek - a vegetáriánus DiCaprio húsevős húzásáról éppen tegnap írtunk -, és ezeket remélhetőleg el is kezdik mesélni a decemberi amerikai premier közeledtével. A visszatérő jövő januárban érkezik meg a magyar mozikba.

Agyamat eldobom ettől a medvétől!Forrás: InterCom

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK