Tízmilliárd forintnyi autót tört ripityára James Bond

2015.09.30. 17:22

A luxuskocsik rajongói sírni fognak, ha ezt a hírt végigolvassák. A James Bond-filmekből sohasem hiányozhattak a méregdrága, spéci kütyükkel felvértezett autók, amelyeket aztán látványos módokon tör totálkárossá a 007-es ügynök vagy az ellenfelei.

Daniel Craig és egy Aston Martin a Spectre című filmbenForrás: Fórum Hungary

A Spectre sem lesz kivétel: Daniel Craig egy valóságban nem létező Aston Martin DB10-sel szántja fel Róma utcáit, amikor üldözőbe veszi őt Dave Bautista egy Jaguar C-X75 típusú kocsival. A produkció vezető kaszkadőr koordinátora, Gary Powell elárulta a Daily Mailnek, hogy fontmilliókban mérve mekkora kárt okoztak a filmben szereplő kocsiknak.

Az összeg döbbenetes: huszonnégy millió font, azaz 10,2 milliárd forint. Ennyi pénzből háromszor le lehetne forgatni a valaha készült ledrágább magyar filmet, a Kincsem-et, és még maradna is több mint egymilliárd forint. Powell szerint még egyetlen Bond-filmben sem törtek össze ilyen nagy értékben kocsikat. A film kedvéért elkészített tíz darab Aston Martinból hét roncs lett a forgatás végére, és további autókat is összetörtek.

Bond Aston Martinja Róma utcáin száguldForrás: Fórum Hungary

A 007 Spectre - A Fantom visszatér november 5-től lesz látható a magyar mozikban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK