Addig lebeg, míg mindenki rá nem mászik

2015.10.02. 14:13

A velencei filmfesztiválon tartották az A Bigger Splash című napfényes noir világpremierjét, most pedig az első előzetest is kiadták hozzá. Négy excentrikus ember kerülgeti egymást egy olasz szigeten. Lopott pillantásokkal kezdődik, aztán odáig durvul a vakáció, hogy a rendőrség is feltűnik, és kordont von egy medence köré.

Mi történhetett pontosan? A trailer azt szeretné, hogy ne hagyjon nyugodni minket ez a kérdés, és amint lehetőségünk adódik rá, a moziban derítsük ki a választ. Onozó Róbert kollégánk ezt meg is teszi a jövő héten a londoni filmfesztiválon, úgyhogy hamarosan okosabbak leszünk.

A leghálásabb szerep Ralph Fiennesnak jutott. Egy arrogáns zenei producert alakít, aki annyira pörög, mintha folyamatosan be lenne kokózva. Ő látogatja meg botrányosan fiatal barátnőjével (Dakota Johnson A szürke ötven árnyalatá-ból) együtt a Tilda Swinton által játszott rocksztárt. Fiennes és Swinton figurája régen egy pár volt, az utóbbi most a hangszálait pihenteti a nyaralójában (ezért nem szólal meg az előzetesben), és ott van vele a korban szintén hozzá nem illő pasija (Matthias Schoenaerts) is. Johnson bizonyára sokat tesz majd azért, hogy sötét irányt vegyen a történet (áttetsző melltartóban úszkál és Schoenaertst méregeti kihívóan), de azon sem lepődnénk meg, ha a film végére mindenki mindenkivel kavarna legalább egyszer.

Ralph Fiennes és Dakota Johnson az A Bigger Splash című filmbenForrás: Fox Searchlight Pictures

A film az Alain Delon és Romy Schneider főszereplésével készült A medence remake-je, de ne várjunk szolgai másolatot. Luca Guadagnino rendező a Cineuropának mesélte, hogy tizenöt évesen látta az 1969-es eredetit, és amikor a forgatókönyvírójával újból meg akarták nézni, nem működött a Blu-ray lemez.

A Bigger Splash-t először Olaszországban mutatják be november 26-án, az angol mozikba jövő februárban érkezik csak, hozzánk meg kitudja, mikor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK