Pont tegnap tanakodtunk azon a kollégákkal, hogy vajon mi van már a Veszettekkel?! Alig több mint két hét múlva mozikba kerül Goda Krisztina gárdafilmje (ami szerinte nem gárdafilm), és a július végén kiadott előzetes óta semmit sem hallottunk felőle. Ez nagyon furcsa, mert normális esetben ilyen közel a bemutatóhoz már ezerrel szokott pörögni a marketingkampány. Úgy tűnik azonban, most végre beindul a több mint egymilliárd forintból készült társadalmi dráma népszerűsítése, mert egy órája felbukkant a Veszettek plakátja a film hivatalos Facebook-oldalán.

A Veszettek plakátjaForrás: Hungaricom

A minimál dizájnú poszter nagyon ütős lett, ami nem csoda, hiszen az Origo Filmklub állandó plakátszakértője, Kenczler Marci tervezte. A fiatal grafikus legutóbbi munkája a Saul fia plakátja volt, ami annyira remekül sikerült, hogy több külföldi forgalmazó is azt használja.

A Veszettek két nehéz anyagi helyzetben élő fiúról (ifj. Vidnyánszky Attila és Klem Viktor) szól, akik egy karizmatikus vezető (Fenyő Iván) hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a városukban egyre inkább elharapózó bűnözés ellen. A filmet október 22-től vetítik a magyar mozik.