Méretes bukta van kilátásban az új Pán Péter-filmnek

2015.10.10. 15:06

Pénteken mutatták be a Pán Péter eredettörténetét elmesélő Pán című fantasyt az amerikai mozikban, és a kilátásai siralmasak. A legnagyobb valószínűség szerint egy fájdalmas bukásnak néz elébe a film: 150 millió dollárból készült, de a nyitónapon mindössze 5,2 millió szedett össze, a teljes hétvégére pedig 18 millió körüli bevételt várnak az elemzők (összehasonlításképpen: a 42 millióval alacsonyabb költségvetésű Mentőexpedíció már a nyitónapon beszedett 18 milliót a múlt héten).

Nagy bajban van Pán Péter (Levi Miller)Forrás: InterCom

Világszinten 350 és 400 millió körüli összeget kellene begyűjtenie a Pán-nak ahhoz, hogy ne legyen veszteséges, de a megjósolt pocsék kezdés után erre nagyon kevés esélye lesz. A Warner nagyravágyó álmokat dédelgetett, franchise-t akart építeni a filmre. Ezt az ötletüket alighanem már el is vethetik. Eleve furcsa, hogy megint ezt a figurát tették meg egy hollywoodi szuperprodukció főhősének, miután már 2003-ban is jól megégették magukat a Pán Péter-rel (100 milliót kóstált, 48 milliót hozott). 

A Pán előzetesei a csilivili látványvilággal próbálták bevonzani a nézőket, de azt elfelejtették megmagyarázni, hogy miért is érdekes Pán Péter eredettörténete. Egy kifulladóban lévő trendet lovagol meg a Pán: egy újabb előzményfilm készült anélkül, hogy valódi okot adna a létezésére. A színpompás díszletek előtt egy hervasztóan átlagos történet bontakozott ki az trailerekben: egy árva kisfiú lesz a kiválasztott, őt tartják egyedül képesnek arra, hogy legyőzze a gonoszt.

A merész, direkt giccsbe hajló kiállítás is sok potenciális nézőt elriaszthatott. Egy családi filmet manapság kockázatos húzás arra építeni, hogy úgy néz ki, mintha betépve és gumicukrot majszolva találták volna ki a díszleteit.

Rooney Mara a Pán című filmbenForrás: InterCom

A Hugh Jackman és Rooney Mara főszereplésével készült Pán-t október 22-én mutatják be nálunk. Vajon a magyarok kaphatóak lesznek Pán Péter legújabb kalandjára? 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK