Irdatlanul nagyot bukott a Pán

2015.10.12. 10:47

Szombaton írtuk, hogy nagyon rosszul áll a szénája a 150 millió dollárból készült új Pán Péter-filmnek az amerikai mozipénztárakban, de azóta kiderült, hogy nyitóhétvégére becsült harmatos 18 millió dolláros bevétel is túl optimistának bizonyult, ugyanis a Hugh Jackman és Rooney Mara főszereplésével készült nagyszabású kalandfilm mindössze 15,5 millió dollárt tudott összeszedni az elmúlt három napban.

Hugh Jackman a Pán című filmbenForrás: InterCom

A Pán idén már minimum a harmadik nagyon költséges buktája a Warner Bros. stúdiónak: az év elején a Jupiter felemelkedése állt a földbe, nyár végén pedig Az U.N.C.L.E. ember hagyta hidegen a közönséget. Az biztos, hogy egyhamar senki nem fog Pán Péter-filmmel kísérletezni Hollywoodban, sőt, ezt a nevet sem ejtik majd ki sűrűn.

Kisebb mértékben ugyan, de a Sony is befürdött a Kötéltánc-cal. A múlt héten csak 448 IMAX-moziban futtatták meg a World Trade Center tornyai között egyensúlyozó Philippe Petit kalandjait, de már akkor sem ugrott rá különösebben a közönség, így nem meglepő, hogy ötször annyi vásznon sem voltak vevők rá. A 35 millió dolláros költségvetéssel készült látványosság eddig mindössze 6,3 milliót gyűjtött be.

Charlotte Le Bon és Joseph Gordon-Levitt a Kötéltánc című filmbenForrás: InterCom

Úgy fest, a magyar átok tényleg megtört a nyáron A kém remek szereplésével, mert a szinte teljes egészében nálunk forgatott Mentőexpedíció továbbra is kiválóan teljesít. A Marson ragadt Matt Damon második hete trónol az amerikai bevételi lista élén, a filmre újabb 37 millió dollár értékben váltottak jegyet, az összbevétele 108 millió felett van.

Kevésbé látványosan, de annál szorgalmasabban gyűjtögeti a pénzt Robert De Niro és Anne Hathaway csodás vígjátéka, és Emily Blunt drogkarteles thrillerje is: A kezdő már majdnem 50 milliónál tart, a Sicario - A bérgyilkos pedig valamivel több mint fele ennyit tudhat magáénak eddig.

Robert De Niro A kezdő című filmbenForrás:InterCom

Parádésan teljesített az egyelőre csak négy moziban vetített Steve Jobs. Az Aaron Sorkin forgatókönyvéből, Danny Boyle rendezésében, Michael Fassbender főszereplésével készült életrajzi dráma az év legerősebb vásznankénti átlagát produkálta 130 ezer dollárral. A filmet október 23-án kezdik el széles körben teríteni, de az 500 ezer feletti első hétvégi eredmény megnyugtató hatással lehet a Universal marketingeseire.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Mentőexpedíció ($37 / $108,7)
2. Hotel Transylvania 2: Ahol még mindig szörnyen jó ($20,3 / $116,8)
3. Pán ($15,5 / $15,5)
4. A kezdő ($8,6 / $49,5)
5. Sicario - A bérgyilkos ($7,3 / $26,7)
6. Az útvesztő: Tűzpróba ($5,2 / $70,6)
7. Kötéltánc ($3,6 / $6,3)
8. Fekete mise ($3,1 / $57,5)
9. Everest ($3 / $38,2)
10. The Visit ($2,4 / $61)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK