Leonardo DiCaprio filmet csinál a Volkswagen-botrányról

2015.10.13. 10:42

Leonardo DiCaprio produkciós cége és a Paramount stúdió lecsapott a Volkswagen-botrányról készülő könyv megfilmesítési jogaira. Az autógyártó óriáscég károsanyag-kibocsátási csalásának sztoriját, a Volkswagen 78 éves történetének legnagyobb botrányát a The New York Times újságírója, Jack Ewing dolgozza fel. A kiadói jogokat hatszámjegyű összegért a Norton kiadó vásárolta meg a napokban.

Leonardo DiCaprio szeptember 22-én New YorkbanForrás: AFP/Justin Sullivan

A legnagyobb európai autógyártó cég szeptemberben ismerte el, hogy csalt az Egyesült Államokban eladott dízelautóinak károsanyag-kibocsátási tesztjeivel. A német szállítási miniszter később közölte, hogy a Volkswagen az európai dízelkocsijait is manipulálta a "többet, jobbat, gyorsabbat" mottó bűvöletében.

A botrány nyomán a vállalatóriás hatalmas pénzügyi veszteségeket könyvelhet el, vezetője, Martin Winterkorn, aki azt állította, hogy nem tudott a csalásról, távozni kényszerült, és világszerte vizsgálat indult az ügyben.

DiCaprio saját, Appian Way nevű produkciós cégével kapcsolódik be a Volkswagen-film elkészítésébe. A filmsztárt nyilván érzékenyen érinti a téma, hiszen közismerten Hollywood vezető környezetvédői közé tartozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK