Rúgnak még egyet a Die Hard-sorozat hullájába

2015.10.15. 11:42

Ha összeszednénk azokat a dolgokat, amikre a világnak egyáltalán nincs szüksége, egy újabb Die Hard-film előkelő helyen szerepelne ezen a listán. Már a negyedik rész nélkül is meglettünk volna, de a Magyarországon forgatott ötödik aztán tényleg kinyírta a sorozatot. Ez utóbbi azonban hiába bukott meg Amerikában, világszinten csak összeszedett több mint 300 millió dollárt, így a jogtulajdonosok kikalkulálhatták, hogy lenne kereslet még egy hatodik epizódra is.

Bruce Willis a Drágán add az életed című filmbenForrás: InterCom

A Die Hard 6 ötlete már két évvel ezelőtt is felmerült (egy címet is belengettek: Die Hardest), akkor úgy volt, hogy John McClane legközelebb Tokióban fog rázós szituációba kerülni, de azóta támadt az alkotóknak egy ennél is rémesebb ötlete. Eredettörténet lesz, hát mi más?!

A Deadline információi szerint az új film Die Hard Year One munkacímen fut, és a fiatal McClane-t mutatná be, amint a hetvenes években egyszerű városi zsaruként üldözi a bűnt New York aljas utcáin, Bruce Willist pedig csak a keretörténetben látnánk (feltehetően egy bárszéken üldögélve villannak majd be neki az izgalmas emlékek). Igazából ezt már nem is tekinthetjük folytatásnak, inkább reboot szaga van a dolognak. Ha tehetünk javaslatot magyar címre: Az élet már akkor is drága volt.

A filmes site arra is emlékeztet, hogy a három évvel ezelőttt Looper - A jövő gyilkosá-ban már eljátszotta valaki Bruce Willis fiatal verzióját, és ez a valaki Joseph Gordon-Levitt volt.

Bruce Willis és Joseph Gordon-Levitt a Looper - A jövő gyilkosábanForrás: Pro Video

Rendezőnek visszahoznák a negyedik részt is jegyző Len Wisemant, aki kapott az arcára rendesen a rajongóktól, amikor szerdán kitweetelte, hogy miben mesterkedik (érdemes elolvasni a válaszokat). Ön kíváncsi lenne egy Die Hard 6-ra? Feltétlenül foglaljon állást alább!