Két héttel ezelőtt emlegettük Osvárt Andrea Der Nanny című vígjátékát, ami tavasszal óriási sikert aratott a német mozikban, több mint 1,6 millióan váltottak rá jegyet. A film október 8-án kijött DVD-n, így már meg is tudjuk nézni belőle Osvárt négyperces nagyjelenetét (ahogy átpörgettem a filmet, még kétszer-háromszor feltűnik benne, de azok a részek nem túl izgik).

Andrea egy szívtelen amerikai üzletasszonyt játszik, aki Berlinbe érkezik egy nagy beruházás miatt, és így kerül kapcsolatba a főhőssel, a jelenetben az első találkozásukat láthatjuk. A 36 éves színésznő korábban elmesélte az Origónak, hogy jól megszenvedett a szereppel, mert egy hosszú német szöveget kellett átéléssel elmondania, és ő csak alapszinten beszéli a nyelvet. A videóból most már azt is tudjuk, hogy a németen kívül koreaiul és angolul is megszólal. Úgy váltogatja a nyelveket, mint egy kis Hans Landa!

Sajnos én nem beszélek németül, ezért megkértem a nyelvzseni kolléganőmet, hogy elemezze ki, mennyire teljesített jól Osvárt ebben a jelenetben.

"A kiejtésén láthatóan dogoztak, nem nevezném cikinek. Én kiérzem belőle, hogy nem komfortos a nyelvben, de sok magyarnál jobb kiejtéssel szólal meg. Gryllus Dorkánál persze rosszabbul, de hát neki jó pár év kint töltött idő van a háta mögött. És jó pár német nyelvű film. Szerintem teljesítmény, hogy nem szinkronizálták le, bár nem is akarták németnek eladni.

Színészileg illeszkedik a film ripacs stílusába. Sajnos a hasonlóképp ízléstelen sminken nehéz volt felülemelkednem, és másra figyelnem. De az is illik a harsány és karikírozott stílushoz."

Osvárt Andrea a Der Nanny című filmbenForrás: Warner Home Video

A beszélgetés után jön a szexjelenet, amivel kapcsolatban a magyar színésznő már egy tavalyi interjúban elmesélte, hogy "ütik-vágják egymást" benne a partnerével, Matthias Schweighöferrel (ő egyben a film rendezője és társ-forgatókönyvírója is). És valóban. Az egész inkább tűnik verekedésnek, mint kielégítő szexuális együttlétnek: hajigálják, lökdösik egymást, egy pofon is elcsattan, valamint ott van az a bizarr momentum, amikor Andrea egy polip csápját kezdi el csócsálni (ezt valószínűleg csak a fickó hallucinálja). Rommá zúzzák azt a keleti éttermet.