Paul Walker tragikus halála kényszerhelyzet elé állította a Halálos iramban 7 készítőit, az egyik főszereplő nélkül kellett leforgatniuk a film hátralévő jeleneteit. A modern technika mellett Walker testvéreit is igénybe vették, így tudták befejezni 2015 egyik legsikeresebb blockbusterét. Walker pótlása olyan jól sikerült, hogy a színészt CGI-jal megteremtő jelenetek néha szemet szúrhattak ugyan, de nem zökkentették ki a nézőt. Azt hiszem, nehéz feladatnak néz elébe az, aki az összes olyan részt meg akarja találni, amelyben nem az igazi Paul Walkert látjuk.

Ha nem tudná, hogy trükkfelvétel, gyanakodna? - Halálos iramban 7Forrás: UIP-Duna Film

Az Uproxx most egy cikkben összegezte a színész pótlásának különböző módjait, és egy galériát is közölt a digitális trükkökkel létrehozott Walker feltűnéseiről a filmben. A Gyűrűk Ura speciális effektjeivel hírnevet szerző Weta Digital összesen 350 darab számítógéppel manipulált beállítást készített a Halálos iramban 7-hez.

Igazinak érzi a képet? - Halálos iramban 7Forrás: UIP-Duna Film

A cég egyik alkalmazottja szerint öt éve még képtelenek lettek volna a színész helyettesítését megoldani. Most tart ott a technikai fejlődés, hogy egy ember CGI-val való pótlása, ha nagyon nehezen is, de már megoldható elfogadható minőségben. Nem az akciójeleneteket volt a legnehezebb megcsinálni, hanem a nyugisabb részeket, amelyekben fontos szerep jutott Walker arcának. Ezeket a végtelenségig tartott elkészíteni. 

A másfél milliárd dollárt termelő Halálos iramban 7 jelenleg a világ ötödik legjövedelmezőbb filmje, csupán a Bosszúállók, a Jurassic World, a Titanic és az Avatar előzi meg ebben a rangsorban. Az alábbi galériában mind a huszonkilenc képet megnézheti a nem igazi Paul Walkerről.