Már 42 ezer magyarnak van jegye a Star Wars 7-re

2015.10.21. 13:50

A Star Wars: Az ébredő Erő-re hétfő reggel kilenckor indult el a jegyelővétel, most már számszerűsíteni is tudjuk a magyarok érdeklődését: két nap alatt 42 235 jegyet vásároltak meg a Star Wars hetedik részére.

Jelenleg Az ébredő Erő első heti vetítéseire lehet jegyet venni. Hiába tűnik már ránézésre is irtózatosan magasnak az eladott jegyek száma, rekordról azért nem lehet beszélni, mert nincs mivel összevetni. Még sosem hirdettek meg online jegyelővételt a premier időponthoz képest ennyire korán, és amúgy csak foglalni lehetett, amit aztán vagy átvett az ember vagy nem.

Birkás Péter kollégánk már nyugodtan aludhatFotó: Birkás Péter - Origo

December közepén azonban már tényleg megdönthet egy magyarországi rekordot Az ébredő Erő: nagy eséllyel pályázik ugyanis minden idők legmagasabb első hétvégi nézőszámára. Eddig a Csillagok háborúja II. rész: A klónok támadásá-t nézték meg a legtöbben, arra a filmre 248 934-en ültek be az első négy napon. Ha megelégszik 2015 legjobb nyitásával Az ébredő Erő, akkor a Minyonok 209 205-ös nézőszámát kell felülmúlnia.

Minden idők legmagasabb nyitóhétvégi nézőszámai Magyarországon:

  1. Csillagok háborúja II: A klónok támadása (2002) - 248 934 néző
  2. Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja (2005) - 244 440 néző
  3. Terminátor 2 - Az ítélet napja (1991) - 220 058 néző
  4. Csillagok háborúja I: Baljós árnyak (1999) - 212 136 néző
  5. Minyonok (2015) - 209 205 néző

Az online jegyvásárlás problémásan kezdődött hétfő reggel: a szerverek nem bírták a hatalmas rohamot, és sokan jártak úgy, hogy levonták tőlük a pénzt, ám a jegyvásárlásuk nem regisztrálódott. A Pénzcentrum információi szerint közel 3 500 embernek ragadt bent ily módon a pénze. A Cinema City PR-igazgatója, Buda Andrea az Origo kérdésére válaszolva nem kívánta kommentálni ezt a számot, de azt elárulta, hogy a mai nap folyamán befejeződnek a visszautalások, tehát mindenki megkapja azon jegyek árát, amelyeket valójában nem sikerült megvásárolniuk. Hétfő este óta zavartalanul működik az online jegyvásárlás.

A nagy érdeklődésre való tekintettel nemrég újabb IMAX-előadásokat jelentett be a Cinema City a budapesti Aréna moziban. Ezekre szerda délután háromtól lehet jegyeket vásárolni, elég extrém időpontokban vannak, de a valódi rajongóknak meg sem kottyan egy hajnali hármas kezdés, nem igaz?

A Star Wars: Az ébredő erő végső előzetesét itt nézheti meg, itt pedig részletesen kielemeztük. A filmet december 18-tól adják a mozik, az első vetítések 0:01-kor kezdődnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK