Luke Skywalker lehet, hogy tényleg gonosz lesz az új Star Warsban

2015.10.25. 16:34

Eddig csak nevettem azokon a rajongói elméleteken, melyek Luke Skywalker sötét oldalra való átállásával magyarázzák, hogy a karakter hiányzik a Star Wars: Az ébredő Erő előzeteseiből és plakátjáról. Egyesek odáig mennek, hogy Kylo Ren maszkja mögé Mark Hamillt képzelik, és szerintük Adam Driver emlegetése csak egy megtévesztő manőver.

Azt gondoltam, hogy ez egyszerűen túl meredek ahhoz, hogy J.J. Abramsék megkockáztassák. Erre most előkerült egy 2005-ös tévéműsor felvétele, amiben gyakorlatilag ugyanezzel az ötlettel állt elő Mark Hamill. Figyelje csak!

Ha Hamillen múlt volna, már a nyolcvanas években eljátszotta volna a gonosz Luke Skywalkert: "Színészként izgalmasabb egy ilyen figurát eljátszani, és feltételeztem, hogy A birodalom visszavág után ebbe az irányba megy majd a sorozat. Az egy kulcsfontosságú pillanat volt. Nyilvánvaló, hogy vissza kell térnem, de lehetett volna úgy is, hogy már Han Solót akarom megölni, vagy Leia hercegnőt vagy valaki mást, akit szeretnek a nézők."

Hamill arról is beszélt, hogy megváltozott külsőt szeretett volna magának A Jedi visszatér-ben, szamurájfrizurát egy hosszú befont tinccsel, de George Lucas rögtön lehűtötte, hogy ugyanolyan haja lesz, mint az első két részben. Aztán bezzeg Hayden Christensen kaphatott idétlen tincset A klónok támadásá-ban.

Engedj utat a haragodnak! - Mark Hamill A birodalom visszavágbanForrás: InterCom

Még ez után is azt gondolja, hogy kár Luke lehetséges pálfordulásán rugózni, mert kizárt, hogy ezt meglépjék? A szóban forgó 2005-ös tévéműsorban öt filmes arc dumált a vacsoraasztalnál, és Kevin Smith, Stan Lee és Jason Lee mellett ki csüngött még Mark Hamill szavain? A hetedik Star Wars-film majdani rendezője, J. J. Abrams!

A gonosz Skywalker nem csupán Hamill szerint izgalmas irány, a Magyarországon 1997-ben megjelent Sötét Birodalom című képregényben is engedett Luke a sötét oldal csábításának.

Luke ráhozza a frászt testvérére - A Sötét Birodalom második füzetének borítójaForrás: Star Wars Klub

Továbbra is nagyon valószínűtlennek tartom, hogy a Jedi lovagból öregkorára gonosz Sith legyen, de most már legalább nem teljesen légből kapott ez az elmélet. Vissza lehet mutatni Hamillra, akinek biztosan nem lett volna ellenére, ha a hetedik rész forgatásán Luke sötétebbik oldalát hívhatja elő magából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK