Az új Joker mindenkinek az agyára ment

Suicide Squad
Vágólapra másolva!
Jared Leto a brit Empire magazin októberi számában beszél először Joker megformálásáról, és az újság címlapját is ő díszíti. Az egyszer biztos, hogy a Suicide Squad - Öngyilkos osztag őrült szupergonosza szereti a feltűnő színeket.
Vágólapra másolva!

A hátrafésült, zöld haját már a régebben kiadott fényképen és a Suicide Squad - Öngyilkos osztag előzetesében is megpillanthattuk, tetőtől talpig viszont az Empire legújabb számának címlapján láthatjuk először Jokert. Mezítláb van, kígyóbőr kabátot és kék, Arkham feliratú melegítőnadrágot visel, illetve egy violaszínű sétálóbotot tart a kezében. Úgy tűnik, a figurát megformáló Jared Leto semmire sem mondta azt, hogy gyerekek, ez már túl sok, hagyjuk.

Jared Leto az Empire címlapján Forrás: Empire

Az elmúlt hónapokban nyilvánvalóvá vált, hogy Leto Jokerré való átlényegülése a film fő marketingfegyvere. A színész a forgatás során végig karakterben maradt, és kreatív módokon gonoszkodott a színésztársaival.

A legrosszabbul a Joker egyik pribékjét, Johnny Frostot alakító Jim Parrack járt, akire Leto olyan őrült követelésekkel csörgött rá folyton, hogy fessen feketére egy csomó rózsát, vagy pakolja tele a hátizsákját százas szögekkel. Will Smith pár hete beszélt arról, hogy igazából egyszer sem találkozott szereplőtársával, most azt is megtudhatjuk, Leto hogyan élte meg ezt az egészet.

"Volt egy időszak, amikor elkülönültem a többiektől. Nagyon mélyre merültem, de ez egy kivételes lehetőség volt, és nem tudtam elképzelni, hogyan máshogy csinálhatnám meg. Vicces volt játszani a többiek agyával, de egyúttal nagyon fájdalmas is volt, mintha a hugycsőnyilásomon keresztül szültem volna."

Az új Jokerről is mesélt: "Mindig is volt egy olyan érzésem, hogy Joker sokkal öregebb, mint ahogy azt az emberek hiszik. Ez most más lesz. Ha nem szeged meg a szabályokat, akkor nem tudsz valami újat létrehozni. Azt hiszem, a hátralévő életem azzal fog telni, hogy kiheverjem ezt az élményt.”

A még tökéletesebb átlényegülés érdekében Leto a múlt század huszas éveiből származó gospelzenét hallgatott, illetve sámánokról szóló könyveket olvasott.

Az Empire-ben a több kép is megjelent a forgatásról, láthatjuk a Deadshotot játszó Will Smith-t teljes fegyverzetben, Margot Robbie (Harley Quinn) baseballütővel hadonászik, Cara Delevingne (Enchantress) pedig egy sötét vízzel teli kádban bámul maga elé.

Suicide Squad photos

A legizgalmasabb képen együtt láthatjuk Harley Quinnt és Jokert, Az előbbi orvosnak öltözött, az utóbbi pedig egy elmegyógyintézet vendégszeretetét élvezi. A Suicide Squad-ot 2016. augusztus 6-tól vetítik az amerikai mozik.