A 007 Spectre - A Fantom visszatér világpremierét október 26-án hétfő este tartották a londoni Royal Albert Hallban. A vetítés kezdete után negyed órával 647 moziban is elkezdődtek az elővetítések, és egyetlen éjszaka alatt 4,1 millió fontot, vagyis 1,7 milliárd forintot hozott össze a film a Deadline értesülése szerint.

Léa Seydoux és Daniel Craig is örül a sikernek - SpectreForrás: Fórum Hungary

A Spectre-nek egy nagy előd árnyékában kell helyt állnia. A Skyfall minden idők legsikeresebb Bond-filmje, és a kritika is kitörő lelkesedéssel fogadta. Sam Mendes rendező előző 007-es kalandja 6,2 millió fontot (2,7 milliárd forint) termelt az angliai nyitónapon, de míg a Skyfall pénteken debütált és egész nap vetítették, addig a Spectre hétfőn este rajtolt el, és egy moziban maximum két előadást tartották belőle.

A Deadline iparági forrásai azt valószínűsítették, hogy a Spectre nem fogja megdönteni a Skyfall bevételi rekordját, de a nyitónapi eredményt látva az egyikük úgy módosította az előjelzését, hogy ez a film hatalmasat fog kaszálni.

A Skyfall világszinten 1,1 milliárd dollárig jutott, ezzel minden idők 13. legmagasabb összbevételét mondhatja a magáénak. A Spectre rekordöntése ellen szól, hogy a Skyfall-tól eltérően ennek a Bond-filmnek már jóval megosztottabbak a kritikái.

A bulvárlapok rajonganak a filmért, a Daily Mirror szerzője például hét pontban foglalta össze, hogy miért ez az egyetlen film, amit érdemes idén megnézni. A Guardian a maximális öt csillaggal jutalmazta a 24. Bond-kalandot, de összességében elmondható, hogy a szaklapok már óvatosabban dicsérik a filmet. A Variety amúgy pozitív kritikájából az szűrhető le, hogy a Spectre nem tudta megugrani a Skyfall által támasztott magas elvárásokat, a Playlist szerzője egyenesen csalódottan távozott a moziteremből, és közepesnek ítélte a filmet. A legkegyetlenebbül egy Bond-őrült blogger bánt el a Spectre-rel, aki szerint még a Quantum csendjénél-nél is rosszabb a film.

Még nagy út áll előttük, ha be akarják fogni a Skyfallt - Daniel Craig és Léa Seydoux a Spectre-benForrás: Fórum Hungary

Annyit látatlanban is ki merünk jelenteni, hogy a 007 Spectre - A Fantom visszatér biztosan jobb lesz, mint a magyar címe. Nálunk november 5-től lehet megnézni a filmet.