Leonardo DiCaprio a fia halála miatt kattant be

2015.10.28. 20:06

Írtunk már Leonardo DiCaprio elképesztő megpróbáltatásairól, és A visszatérő forgatásának egyéb nehezítő körülményeiről is beszámoltunk: csak természetes fényt használtak, és Kanadából Patagóniába költözött át a stáb, hogy elég hó legyen a felvételekhez. A frissen befutott magyar feliratos előzetes kapcsán most a film azon részében merülünk el, ami eddig nem sok figyelmet kapott: a történetében.

A feliratokat olvasva immáron mindenkinek tiszta, hogy a Hugh Glass nevű prémvadász (Leonardo DiCaprio) nem csupán azért kattan be, mert a társai sorsára hagyják a téli vadonban, hanem mert a félvér fiát a szeme láttára ölik meg. Glasst a bosszúvágy tartja életben, végezni akar gyereke gyilkosával (Tom Hardy).

A visszatérő alapjául szolgáló regényben nem kíséri el a prémvadász csapatot Glass fia. A könyvben egyszerűen azért üldözi a férfi az őt eláruló társát, hogy visszaszerezze tőle a dolgait. A bosszú kicsinyes indítékát hibaként rótták fel a könyvnek, könnyen lehet, hogy ezért szőtték bele a film történetébe Glass családját (a feleség is fel fog tűnni a filmben), így máris sokkal átélhetőbb a főszereplő fájdalma és rögeszmés bosszúhadjárata.

Leonardo DiCaprio A visszatérő című filmbenForrás: InterCom

A visszatérő-t 2016 januárjában mutatják be a magyar mozik, a múlt héten sejtelmes hangulatú plakátot adtak ki hozzá. Hiába jelentek meg aggodalmas hangok arról, hogy a 160 milliós költségvetést nem fogja behozni a bosszúwestern, még így sem DiCaprio fejével reklámozzák, hanem egy rideg téli tájképpel, amelynek a tábortűz néhány kósza szikrája kölcsönöz némi melegséget.

A visszatérő című film moziplakátjaForrás: InterCom

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK