Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Olivia Wilde-ot a legtöbben Dr. House titokzatos tizenhármasaként ismerik, de a sorozatnak van egy fontos hiányossága: sosem vetkőzött le benne a hajszálvékony szépség. Szerencsére ezt a filmekben többször is megtette. Ha úgy hozta kedve, egy szál bugyiban szaladt be a tengerbe, máskor pedig megrökönyödött indiánok előtt mutatkozott pucéran. Liam Neeson először szeliden levarázsolta róla a ruhát, aztán gonosz tréfát űzött vele.

#61 - Olivia Wilde (Alpha Dog, Vaj, Testcsere, Cowboyok és űrlények, Kelepce, Harmadik fél Ívócimborák)

Vannak színészek, akiket olyan mértékben azonosítunk egy szereppel, hogy utána aztán csinálhat bármit, örökre megmarad a képzeletünkben annak a karakternek. Olivia Wilde is ezek közé a színészek közé tartozik. Ő volt a bombanő a Tron: örökség-ben, Harrison Forddal küzdött az űrlények ellen, Joaquin Phoenix-szel randizott A nő-ben, de ezek mit sem számítanak, ő még mindig a 13-as, Dr. House csapatának egyik legtitokzatosabb tagja.

Olivia Wilde a Doktor House című sorozatbanForrás: Fox

Tizenhármas bájai mellett titkolózó természetének, House-hoz hasonló cinizmusának köszönhette népszerűségét. Csak nagy sokára derült ki róla, hogy biszexuális, és a tesztnek is sokáig nem vetette alá magát, amiből kiderülne, hogy örökölte-e a Huntington-kórt vagy sem. 2007-ben, a negyedik évadban csatlakozott a sorozathoz, de így is alapszereplővé, a rajongók egyik kedvencévé vált.

A 2006-os Alpha Dog-ban Emile Hirsch barátnőjét alakította. A drogdíler férfivel ellentétben őt nem elégíti ki a tévé bámulása, dugni akar, és ezt a lehető legegyszerűbben adja a barátja tudtára. A gyors és unott mozdulatokkal teljesített vetkőzés után hiába ad bele mindent Wilde, Hirsch-nek nem áll fel a zászló. Tanulság: még olyan is előfordulhat, hogy Olivia Wilde-ot unja valaki.

Egyszerre erotikus és humoros Wilde rúdtánca a Vaj című filmben. Erotikus, mert hajlékonyságát több ízben is megmutatja, de eközben többször is kiesik a szerepéből, jelezve, hogy mennyire is gondolja komolyan ezt a melót a karakter. Wilde SMS-t olvas a rúdon lógva, később pedig a tipikus férfifantáziákra rájátszva próbál minél több pénzt kisajtolni az egyik vendégből.

A Testcseré-ben - ahogy ezt már a címe is ellövi - két, a másik életét irigylő férfi testet cserél. Így lesz a megrögzött agglegényből és nőcsábászból három gyerekes apuka, és fordítva, a családapa az új testbe költözve végre megszabadulhat a kötelezettségeitől, és mulathat egy nagyot. Olivia Wilde játssza a csábítót, aki határozott parancsokkal tereli a kanapés szex felé Ryan Reynoldsot. Először a csizma, aztán szép lassan minden más is lekerül róla.

Romantikus vígjátékról van szó, szóval gondolom senkit nem ért meglepetésként, hogy az egyéjszakás kaland és a házastársi hűség közül melyiket választotta a férfi. A film annak idején leginkább azért volt beszédtéma, mert számítógéppel rajzolták meg benne Wilde mellbimbóit. A jelenetben eredetileg tapasz takarta a színésznő mellét, és annak nem kellett volna látszódnia a képeken. Reynolds azonban elmozdult, így az utómunka során mellbimbóra kellett cserélniük a tapaszt. Wilde hét változat közül választotta ki a neki leginkább tetszőt, és elmondása szerint nagyon hasonlít az eredetire.

A Cowboyok és űrlények-ben istennő módjára jelenik meg Wilde. Teljesen pucéran lép ki a tűzből, és több tucat indián figyeli tátott szájjal, ahogy a nő odalép Daniel Craighez. A huncut színész előbb még egy gyors pillantással végigméri, és csak utána takarja be egy pokróccal a kollégáját. Hatásos jelenet, de az alacsony korhatár miatt mi nem vagyunk olyan szerencsések, mint az indiánok, és csak kevesebbet láthatunk a színésznőből.

A Kelepce című kisvárosi drámában egy testvérpár egyik tagját alakítja Wilde. Egy balul elsült kaszinórablás után külön utakon próbálnak átjutni Kanadába, a nőt egy börtönből nemrég szabadult bokszolóval (Charlie Hunman) hozza össze a vakszerencse, és hamarosan már egymásról tépik le a ruhát egy sötét szobában. Egy nagy érzelmeket kiváltó telefonbeszélgetés után ismét szexelni láthatjuk Wilde-ot és Hunmant, és ezúttal már a melltartó is lekerül a színésznőről.

A színésznő legemlékezetesebb pucérkodása a 2013-as Harmadik fél-hez kötődik. A romantikus krimivel ugyan könyörtelenül elbántak a kritikusok és az amerikai mozikból mindössze egy millió dollárral távozott, de nagy hiba lenne, ha emiatt Wilde meztelen futkosásáról is elfelejtkezne a világ. A színésznő előbb szeretkezik Liam Neesonnal, majd a film későbbi részében egy fürdőköpenyben jelenik meg a férfi hotelszobájának ajtaja előtt. A köpeny lekerül róla, de Neeson gonosz tréfája miatt egyáltalán nem úgy alakul a jelenet, ahogy azt várnánk.

Az Ivócimborák egy kései mumblecore-film, amelyben különösebb drámai csúcspontok nélkül, amiben maximális életszerűségre törekedve jönnek össze és szakítanak egymással a szereplők. Az egész olyan, mintha pár hónapra hozzátapadnánk pár laza, az életet nem túlgondoló ismerősünkhöz, és azt figyelnénk, hogy a sok sörözés közepette hogyan alakulnak a párkapcsolataik.

Wilde maga a megtestesült könnyedség a filmben, úgy viselkedik, mintha állandóan bele lenne csiccsentve egy kicsit. A kanapén ülve várja zavartan, hogy miért viharzott el a férfi, miközben már nekivetkőztek a szeretkezéshez, később pedig fülig érő mosollyal labdázik a tengerben. Hiába van éjszaka, ha úszni akar, akkor már dobja is le magáról a melltartót, és fut a tenger felé. Wilde-ot öröm nézni ebben a filmben. 

Cikksorozatunk korábbi részei:

#60 - Kirsten Dunst
#59 - Lizzy Caplan
#58 - Vanessa Paradis
#57 - Jessica Chastain
#56 - Rebecca De Mornay
#55 - Bo Derek
#54 - Keira Knightley
#53 - Gryllus Dorka
#52 - Madeleine Stowe
#51 - Reese Witherspoon
#50 - Scarlett Johansson
#49 - Dobó Kata
#48 - Cindy Crawford
#47 - Rebecca Romijn
#46 - Emily Blunt
#45 - Asia Argento
#44 - Osvárt Andrea
#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates