Női csapattal indul újra az Ocean's Eleven

2015.10.30. 14:44

A Szellemirtók mintáját követve az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi is csupa női szereplővel tér vissza a mozikba. George Clooney szerepét Sandra Bullock örökölte meg, neki kell összeállítania egy ütős csapatot női bűnözőkből, hamiskártyásokból és tolvajokból – adta hírül a The Playlist.

Sandra Bullock az Our Brand is Crisis Los Angeles-i premierénForrás: AFP/Valerie Macon

A projektet támogatja Steven Soderbergh, az Ocean’s-trilógia rendezője, George Clooney pedig a produceri feladatokat látja el, de a The Playlist forrása szerint egy cameo erejéig akár fel is tűnhet a filmben. Clooney és Bullock a Gravitáció-ban dolgoztak együtt először, az Amerikában október 20-án debütáló Our Brand is Crisis-ben egy olyan szerepet játszott el a színésznő, amit eredetileg férfi kollégája játszott volna el.

Az Ocean’s Eleven női verziójának munkálatait Gary Ross, Az Éhezők Viadala első részének rendezője irányítja majd. Soderbergh-nek nagyon ment a rablós filmek (caper) könnyed hangulatának az imitálása, ő mindenképpen hiányozni fog a rendezői székből.

A 2001-es filmet telepakolták férfisztárokkal (Brad Pitt, Matt Damon, Casey Affleck), a női verziónak akkor lesz értelme, ha zsúfolásig lesz tele tehetséges színésznőkkel. Annyi név jutott rögtön az eszembe, hogy a világ legegyszerűbb dolgának tűnik összeállítani egy tizenegy főből álló névsort. Emma Stone-nak a szélhámosok közt a helye, ha már a Szellemirtók-ról lecsúszott. De én Helen Mirrent, Emily Bluntot, Michelle Rodriguezt, Tilda Swintont vagy Léa Seydoux-t is szívesen látnám. A női Brad Pitt pedig lehetne Charlize Theron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK