Februárban írtuk, hogy a legjobb kezekbe került az Alien-franchise, az ötödik részt a sci-fi műfaj egyik nagy reménységeként számon tartott Neill Blomkamp (District 9, Chappie) rendezi. Pár nappal később már azt is lehetett tudni, hogy Sigourney Weaver is részt vesz a filmben.

Sigourney Weaver A bolygó neve: Halál című filmbenForrás: 20th Century Fox

Azóta viszont szinte semmit sem lehetett hallani Blomkamp projektjéről, Ridley Scott ellenben egyre többet beszélt a Prometheus 2-ről. Az idős rendező elérte, hogy az ő filmje élvezzen elsőbbséget, és időközben át is nevezte azt. Az Alien: Paradise Lost 2016 elején forog majd, Noomi Rapace és Michael Fassbender is visszatér benne.

Blomkamp twitteren jelentette be, hogy új munka után néz, mivel az általa megálmodott Alien-film készítését elnapolták a Prometheus folytatása miatt.

Nem meglepő, hogy Scottnak nagyobb a befolyása van a Fox stúdiónál, mint a Chappie-vel bukó Blomkamp-nek, de ha csak az egyik film jöhet, akkor én sokkal inkább megnéznék egy friss szerzői vízióval bíró Alien-filmet, mint a teremtők után kutató Noomi Rapace újabb kalandjait Scott tálalásában.

Már pedig most sok idő el fog telni, míg egy másik rendező is próbára teheti tehetségét az Alien-univerzumban. Scott teljesen rácsavarodott a témára, az Alien: Paradise Lost a szörny keletkezésének körülményeiről fog szólni, és tervei szerint  csak a harmadik résszel, de az is lehet, hogy csak a negyedik résszel ér el oda, ahol A nyolcadik utas: a halál elkezdődött.