Legelőször a francia közönség láthatja a Star Wars: Az ébredő Erő-t. Náluk már szerdán, azaz december 16-án bemutatják a filmet, míg az amerikaiaknak péntekig kell várniuk arra, hogy beülhessenek a hetedik részre.  Sőt, aki eddig nem foglalta le a jegyét, annak könnyen lehet, hogy még további pár napot várnia kell, hogy láthassa rajongásának tárgyát.

Star Wars: Az ébredő ErőForrás: Fórum Hungary

Van azonban egy lehetőség, amellyel mindenki másnál korábban láthatják az amerikaiak a filmek. Az Air France repülőjegyeket árul december 15-re, amiben a mozijegy is benne van egy december 16-i angol nyelvű előadásra. Los Angelesből, New Yorkból és San Franciscóból lehet repülni a párizsi De Gaulle repülőtérre, ahonnnan viszik is tovább a rajongókat a Luc Besson által tervezett EuropeCorp moziba.

Az árban tehát benne van a repülőjegy, a transzfer a reptér és a mozi között és maga a mozijegy.

Az előadás végeztével azonban a Star Wars-rajongó magára marad, ugyanis a csomagban már nincs benne a hazaút vagy a hotelszoba éjszakára. Arról mindenkinek magának kell gondoskodnia. Az ajánlatról itt olvashat részletesen. Vajon miért kérdezik meg a csomag lefoglalásakor, hogy az utas az erő melyik oldalán áll?

A Deadline utánaszámolt, és a legkevesebből akkor jön ki az utazás, ha a tengerentúli rajongó december 20-án repül vissza. Úgy 1400 dollárba (400 ezer forint) kerül a repülőút oda-vissza, viszont négy éjszakára szállást kell találni.

Biztos vagyok benne, hogy Magyarországon is van olyan Star Wars-rajongó, akinek minden egyes nap számít. Nálunk is december 18-tól vetítik a filmet, és december 16-ra találtam is egy Budapestről Párizsba repülő fapados járatot mindössze 6 199 forintért.