A SPECTRE akkor is megbukhat, ha iszonyú sok pénzt hoz

2015.11.05. 12:19

Álomszerű kezdeten van túl a 007 Spectre - Fantom visszatér. A bemutatója első hetében mindössze hét országban mutatták be, de máris összehozott 80,4 millió dollárt. A Variety szerdai cikke azonban arra emlékeztetett, hogy messze van még azonban attól a 24. Bond-film, hogy profitot kezdjen el termelni.

A film 250 millió dollárból készült, a marketingre több mint 100 millió dollárt költöttek, a Variety által megkérdezett iparági vezetők azt jósolják, hogy a SPECTRE-nek legalább 650 milliót kell összegyűjtenie ahhoz, hogy nyereséges vállalkozássá váljék. A film finanszírozóinak (MGM, Eon Productions) meg kell osztaniuk a bevételt a moziláncokkal, ezért a jegyeladásokból jóval nagyobb összegnek kell befolyni annál, mint amennyit a film gyártására és népszerűsítésére költöttek.

Daniel Craig és Léa Seydoux a SPECTRE című filmbenForrás: Fórum Hungary

A SPECTRE egy elit csapatba szándékozik bejutni: eddig kevesebb, mint kilencven film ért el 650 milliónál nagyobb bevételt, és mindössze egyetlen Bond-film van közöttük: a Skyfall, amely világszinten 1,1 milliárd dollárt termelt.

Az öt legtöbbet hozó Bond-film világszinten
1. Skyfall - 1,108 milliárd dollár
2. Casino Royale - 599 millió dollár
3. A Quantum csendje - 586,1 millió dollár
4. Halj meg máskor! - 432 millió dollár
5. A világ nem elég - 361,8 millió dollár

Magyarországon, Amerikában és további 59 országban ezen a héten debütál a film. A Skyfall 88,4 millióval nyitott három éve az USA-ban, a SPECTRE-nek 80 milliót jósolnak a szakemberek, a gyártó stúdió ennél visszafogottabb eredményt vár, szerintük a film 60 millió dolláros bevétellel fogja zárni az első hétvégét.

A Spectre akkor van teljes biztonságban, ha tudja tartani, vagy legalábbis nem marad el túlzottan az előző rész számaitól. A kezdeti robbanás után viszont akár az is megtörténhet, hogy meredeken fognak csökkeni a film bevételi számai, ugyanis egyre több ember szembesül majd azzal, hogy a SPECTRE sajnos a nyomába sem ér a Skyfall-nak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK