A múlt évben elhunyt színész végrendelete megtiltja, hogy készülő projektekben felhasználják a hangját, ezért a Disney elállt attól, hogy egy negyedik résszel bővítse az Aladdin-sorozatot – tudta meg a The Sunday Times. Robin Willams az 1991-es Aladdin-ban adta a kék Dzsini hangját, a második részt kihagyta, mivel a stúdió nem tartotta be a megállapodásukat, majd az Aladdin 3. – Aladdin és a tolvajok fejedelme ismét őt hallhattuk az eredeti verzióban.

Robin Williams a Táncoló talpak 2 londoni premierén 2011-benForrás: AFP/Carl Court

Egy régebbi Disney-vezető felidézte, hogy Williams felvett szövegeinek jelentős részét nem használták fel. A kivágott anyagból olyan sok van, hogy meg lehetne belőlük csinálni a negyedik részt. „Ha bombaformában volt, percenként harminc poént is elsütött a Jó reggelt, Vietnam! és a Mrs Doubtfire hiperaktív színésze.”

A folytatással azonban várnia kell a Disney-nek. Williams végrendeletében halálától számított huszonöt évre megtiltotta, hogy felhasználják a nevét és a rögzített alakításait új projektekben.  

Robin Williams 2014. augusztus 11-én követett el öngyilkosságot, a színész özvegye november elején árulta el, hogy Parkinson-kór mellett Lewy-testes demenciával is diagnosztizálták a férjét, aki legfeljebb három évet élhetett volna még.