A Liza, a rókatündér megállíthatatlanul gyűjtögeti a fesztiváldíjakat. Stockholm, Lund és Ottawa közönségének is a Balsai Mónika főszereplésével készült fekete komédia volt a kedvence, így egy hét alatt három különböző városból négy újabb elismerést söpört be a magyar film.

Kovács Lehel, Ujj Mészáros Károly és Balsai Mónika a Liza, a rókatündér forgatásánFotó: Mudra László

A hétvégén véget ért ottawai fantasztikus film fesztivál (Cellar Door Film Festival), a stockholmi Monsters of Film címmel megrendezett seregszemle és a lundi nemzetközi filmfesztivál közönségdíját is elnyerte a Liza, a rókatündér. A svédországi Lundban a közönség mellett a szakmai zsűri is Ujj Mészáros Károly alkotását tartotta a legjobbnak, és ezért díjjal jutalmazta. Ez az egybeesés először fordult elő a fesztivál történetében.

A fesztiválsikerekkel párhuzamosan már számos ország forgalmazója megvásárolta a filmet, így hamarosan a japán, tajvani, cseh, szlovák, észt, valamint a jugoszláv utódállamok mozijai és televíziói is műsorukra tűzik a Liza, a rókatündér-t.

Liza, a rókatündér korábban SpanyolországbólPortugáliábólHollandiából és Belgiumból is díjakkal távozott, és a magyar közönség szeretetét is elnyerte, több mint 120 ezren váltottak rá jegyet. A fekete komédia hamarosan DVD-n is megjelenik itthon, a japán mozikban pedig december 19-én debütál. (Forrás: Filmunió)

A Liza, a rókatündér japán plakátjaForrás: Filmunió