A 2002-es év legnagyobb meglepetéssikere volt a Bazi nagy görög lagzi. A mindössze ötmillió dollárból készült független film 241 milliót hozott az amerikai mozipénztáraknál, és ezzel az eredménnyel minden idők legsikeresebb romantikus komédiája lett, amit azóta sem tudtak letaszítani a trónról.

Nia Vardalos és John Corbett a Bazi nagy görög lagzi 2-benForrás: Universal Pictures

A film nem csak a hazájában volt népszerű, világszinten összeszedett további 127 millió dollárt, a főszereplő író-rendező, Nia Vardalos forgatókönyvét még Oscar-díjra is jelölték.

Vardalos tovább próbálkozott a műfajban, de megközelíteni sem tudta a Bazi nagy görög lagzi sikerét (pedig a magyar címadók próbálták emlékeztetni rá a nézőket: 2009-ben például volt neki egy Bazi rossz Valentin-nap és egy Görögbe fogadva című filmje is), éppen ezért nagyon fura, hogy ilyen sokat várt, mire előállt egy folytatással.

A Bazi nagy görög lagzi 2 jövő március 25-én kerül az amerikai mozikba, pont ugyanazon a napon, mint a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala. A történet úgy bonyolódik tovább, hogy az első filmben összeházasodó párnak lett egy lánya, aki a görög identitásával küszködik, és furcsamód legalább öt évvel idősebb, mint ahány eltelt az előző rész óta, illetve kiderül, hogy a nagyszülők házassága nem volt érvényes, ezért itt az idő egy újabb lagzira.