Megérkezett a legújabb, szám szerint a negyedik tévészpot a Star Wars hetedik részéhez. Ezúttal is kaptunk új képsorokat, Rey (Daisy Ridley) bámulja megrettenve egy épület, alighanem az ellenállók egyik bázisának a bombázását, Kylo Ren pedig bemutatót tart fénykardhasználatból. Han Solo foglyul ejtése miatt történhetett meg az, hogy Rey vezeti a Millenium Falcont.

A filmhez alig kapcsolódik, de Az ébredő Erő vasárnap este óta már nem csupán a legújabb Star Wars-film alcíme, hanem Hajdu B. István sportriporter nyomán Böde Dániel birkózós mozdulata is eszünkbe juthat a szókapcsolatot hallva.

 

Daisy Ridley a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: EW

A filmhez inkább kötődő új információ, hogy már a játékideje is pontosan tudható. A Star Wars: Az ébredő Erő 135 percen át fog tartani, három olyan rész van a sorozatban, amely ennél hosszabb volt, A klónok támadása hét perccel, A Sith-ek bosszúja  öt perccel, a Baljós árnyak pedig egy perccel tartott tovább.

Aki nem akar semmit sem tudni az Első Rend új csodafegyveréről, az most inkább hagyja abba az olvasást. J.J. Abrams megerősítette az Entertainment Weekly-nek, hogy a Starkiller Base valóban egy új Halálcsillag lesz, így is hivatkoznak rá a filmben, ám még pusztítóbb lesz, mint az elődje. Bolygók helyett már egész naprendszereket lesz képes eltüntetni.

Captain Phasma a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: EW

A Star Wars: Az ébredő Erő december 18-án érkezik meg a hazai mozikba, addig is játsszon velünk, és eredeti Star Wars-plakátot nyerhet.