Szeptemberben adtuk hírül, hogy a Prometheus folytatása új címet kapott, és onnantól kezdve Alien: Paradise Lost-ként hivatkoztunk rá. A kommentelők rögtön elárasztottak minket jobbnál jobb magyar címötletekkel:

  • A paradicsom neve: Halál
  • A Paradicsom, a Halál és a Lányka
  • Alien: fél lábbal a paradicsomban
  • Az Idegen, aki elvesztette a zöldségét
  • Prometheus: Nézze meg a halál

Most azonban sajnálattal kell közölnünk, hogy kedves olvasóink hiába erőltették meg az agytekervényeiket. A Prometheus második része ugyanis ismét új címet kapott, remélhetőleg ez már végleges lesz:

A Prometheus 2 címeForrás: Fox

Az új cím mellé kiadták a film hivatalos szinopszisát is. Kiderül belőle, hogy az Alien: Covenant-ot egy trilógia középső részének szánják, és direkt módon kapcsolódik A nyolcadik utas: a Halál-hoz.

„A Covenant nevű űrhajó a galaxis egyik távoli szegletében található bolygó felé tart, de amit a legénység kezdetben felfedezetlen paradicsomnak tart, az valójában egy sötét és veszélyes világ, aminek a Prometheus küldetését túlélő, „szintetikus” David (Michael Fassbender) az egyetlen lakója.”

Noomi Rapace a Prometheus forgatásánForrás: Fox

A tartalomismertetőt olvasva mindenkinek ugyanaz a két kérdés juthat az eszébe.Miért hiányzik belőle Noomi Rapace karaktere? Lehetséges, hogy mégsem tér vissza a folytatásra? Októberben szárnyra kelt egy pletyka, hogy a Mission: Impossible: Titkos nemzet miatt ismertté vált Rebecca Fergusont kinézték az Alien: Covenant egyik főszerepére. Ha le is szerződtetik, az még nem jelenti Rapace kiszállását, hiszen a Covenant legénysége csupa új arcból fog állni.

Az Alien: Covenant 2017. október 7-től vetítik majd a mozik. A Covenant alcím a Paradise Lost-nál sokkal kevésbé ad lehetőséget a szellemes címekre. Főnévként szerződést, megállapodást jelent, és ahogy már írtam, a filmben szereplő űrhajót hívják így.