Egy hónap választ el minket a Star Wars: Az ébredő Erő premierétől. Tekintsünk most azonban a távolabbi jövőbe, ugyanis a Disney is előre tervez a Star Wars-szal - még annál is nagyobb terveik vannak, mint ahogy azt eddig hittük.

Irány a végtelen! - Oscar Isaac a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

A Wired újságírója beszélgetett el Kathleen Kennedy producerrel, a LucasFilm vezetőjével, és az lesz a legjobb, ha szó szerint idézem, mit szűrt le a producer mondandójából a Star Wars jövőjét illetően:

"A cég mindaddig ki fog adni évente egy Star Wars-filmet, amíg az emberek jegyet vásárolnak rá. Hadd fogalmazzak másképpen: Ha minden összejön a Disney számára, és ha ön is már elég idős ahhoz, hogy tudatánál volt, amikor az első Star Wars-film kijött, akkor valószínűleg nem fogja megélni, hogy láthassa az utolsót."

"Ez egy örökké tartó franchise" - jutott merész végső következtetésre a Wired. Vagyis ha a siker tartós lesz, rendezkedjünk be arra, hogy egész hátralévő életünket újabb és újabb Star Wars-filmek fogják szegélyezni.

A kiépülő Star Wars-univerzum számára a Marvel-filmek szolgáltatják a mintát. Már nem kronologikusan követik egymást a sorozat részei, ide-oda ugrálnak az időben, és az egyes epizódok cselekménye akár párhuzamosan is folyhat. Egyetlen dolog fontos, hogy az elkészült film illeszkedjen a neki otthonául szolgáló univerzum világába.

Fénykard nélkül nincsen Star Wars - Kylo Ren a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

A Star Wars így fog felépülni a következő években: az új trilógia továbbviszi a fő történetszálat, míg az önálló filmek újabb és újabb leágazásokat nyitnak. A kettő együtt adja majd ki a folyamatosan bővülő Star Wars-világot, és a bővülésnek csak a nézők elpártolása szabhat majd határt.

Ezekez a filmeket hirdették meg eddig hivatalosan a Disney és a Lucasfilm végtelenített franchise-ából:

  • Star Wars: Az ébredő Erő (december 18)
  • Rogue One: The Star Wars Story (2016. december 22.)
  • Star Wars: Episode VIII (2017. május 26.)
  • Star Wars: Han Solo eredettörténete (2018. május 25.)
  • Star Wars: Episode IX (2019)

Foglalkozzunk azért egy kicsit a hetedik epizóddal is. Kiadtak egy képet egy eddig soha nem látott karakterről. Constable Zuviót még egyetlen előzetesben sem láthattuk, annyit lehet róla tudni, hogy egy kemény és humortalan rendfenntartó, aki egy határvidéki kereskedőállomáson szerez érvényt a törvénynek.  

Constable Zuvio a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Empire

 A Rogue One-ról itt, a nyolcadik epizódról itt a Han Solo múltját taglaló Star Wars-filmről pedig itt olvashat bőveben. Azt se feledjük el, hogy a kilencedik epizód rendezésével a Jurassic World-öt jegyző Colin Trevorrowot bízták meg.