Ez az előzetes kivájja az ember szemét

2015.11.18. 13:10

A Gods of Egypt című ókori fantasy előzetesében egy skót és egy dán fickó küzd Egyiptom trónjáért, és az egész úgy néz ki, mintha több hektoliternyi színes festéket öntöttek volna a 300-ra, és még pár hatalmas szörnyet is bedobtak bónusznak. Finomságot ne keressen a trailerben, ez a sok csicsás díszítőelem és hibbant ötlet két perc alatt lefárasztja az embert. Ehhez képest az Exodus: Istenek és királyok egy visszafogott kamaradráma volt.

Komoly kétségeim vannak a filmmel kapcsolatban, de az is biztos, hogy most egy életre megjegyeztem magamnak. A szupersztárságról már lemondott Gerard Butler játssza a sötétség istenét, aki megkaparintja Egyiptom trónját, és káoszba taszítja az országot. A Trónok harca Jaime Lannistereként ismert Nikolaj Coster-Waldau a sólyomfejű Hóruszt alakítja, ő az emberiség utolsó reménysége, csak éppen Butler előrelátó módon megvakította.

Nikolaj Coster-Waldau és Gerard Butler a Gods of Egypt című filmbenForrás: Summit Entertainment

Alex Proyas rendező nevéhez minimum egy remekmű fűződik, a Dark City, A holló-t is sokan imádják, de például szerintem az Én, a robot című filmje méltatlan volt Isaac Asimov műveihez. A Gods of Egypt-tel más igényeket próbál kiszolgálni, mint a korábbi munkáival: most csupán abban lehet reménykedni,  hogy annyi elszállt baromságot pakolt egymás után, hogy az már szórakoztatóvá válik.

A Gods of Egypt-ben szerepel még Brenton Thwaites, Courtney Eaton, Abbey Lee, Geoffrey Rush, Rufus Sewell és Chadwick Boseman. a filmet 2016. február 26-án mutatják be az amerikai mozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK