Most aztán fájhat a feje a magyar forgalmazónak amiatt, hogy a Creed-et mégsem hozzák be. Megjelentek az első kritikák a bokszfilmről, de a Variety máris kikiáltotta a jövő évei Oscar egyik fő esélyesének Sylvester Stallonét a férfi mellékszereplők versenyében, de más kategóriákban is ott lehet a film a jelöltek között.

Sylvester Stallone és Michael B. Jordan a Creed című filmbenForrás: Fórum Hungary

Stallone hetedszerre játszotta el Rockyt, de először úgy, hogy nem ő alakítja a főszerepet. A Creed-ben egy balhés srácot (Michael B. Jordan), régi ellenfelének, későbbi barátjának és edzőjének, Apollo Creednek a fiát készíti fel a ringbéli küzdelmekre és persze az életre magára.

A Variety elbűvölt újságírója egyenesen Stallone élete legjobb alakításának nevezze a mostanit, ugyanis véleménye szerint a sztár „finom és szerény játékával egyszerre képes tovább mélyíteni a karaktert, akit megszerettük az elmúlt negyven évben, illetve új fényben bemutatni őt”.

Stallone állítólag nem próbálja ellopni a figyelmet Michael B. Jordan elől, érett játékával a főszereplőt segíti. A 69 éves színészt 1977-ben jelölték a Rocky főszerepéért és forgatókönyvéért Oscar-díjra, és ha nem túloz a Variety, 39 évnyi kihagyás után megint ott lehet a jelöltek között.

Az Oscar történetében eddig négy öt alkalommal fordult elő, hogy egy színészt ugyanannak a karakternek az eljátszásáért kétszer is jelöltek díjra:

  • Bing Crosby (karakter: Chuck O'Malley atya) - A magam útját járom (1944) és Szent Mary harangjai (1945)
  • Paul Newman (karakter: "Fast" Eddie Felson) - A svindler (1961) és A pénz színe (1986)
  • Peter O'Toole (karakter: II. Henrik király) - Beckett (1964) és Az oroszlány télen (1968)
  • Al Pacino (karakter: Michael Corleone) - Keresztapa (1972) és Keresztapa II. (1974)
  • Cate Blanchett (karakter: I. Erzsébet angol királynő) - Elizabeth (1998) és Elizabeth: Az aranykor (2007)

A Creed magyarországi premierje november 26-ra volt kiírva, még alcímet is kapott (Apollo fia), készült hozzá feliratos előzetes, de aztán október végén az itthoni forgalmazó sajnos úgy döntött, hogy mégsem mutatja be a filmet.