Az új Star Wars már most iszonyú sok pénzt hozott

2015.11.20. 17:22

Még négy hét van hátra a Star Wars: Az ébredő Erő premieréig, de már most rekordösszegért, több mint 50 millió dollárért keltek el rá elővételben a jegyek Észak-Amerikában. A korábbi jegyelővételi rekordot Christopher Nolan utolsó Batman-filmje, A sötét lovag: Felemelkedés tartotta 25 millió dollárral. Az online jegyirodák szerint még mindig vannak megvásárolható jegyek a nyitóhétre Amerikában. Magyarországon több mint százezer jegyet (pontosan 105 337 darabot) adtak el elővételben a hetedik epizódra.

Star Wars: Az ébredő ErőForrás: Fórum Hungary

A szakértők közül sokan vélik úgy, hogy az új Star Wars-film minden idők legnagyobb nyitóbevételét hozhatja Amerikában, akadnak, akik 250-300 millió dolláros jegyeladásra tippelnek. Az ébredő Erő a Jurassic World 209 milliós rajtját múlhatja felül december közepén.

A rekorddöntés valószínű, de a The Hollywood Reporter azért óvatosságra int: az év utolsó hónapjában még egyetlen film sem kezdett 100 millió dollár feletti bevétellel Amerikában. A decemberi bemutatók közül a legtöbbet A hobbit: Váratlan utazás hozta, 2012-ben 85 milliót szedett össze az első hétvégén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK