Ridley Scott az ellenőrzése alá vonta az Alien-univerzumot, és nem szeretné, ha a közeljövőben más is készítene folytatást a sorozathoz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a most már Alien: Covenant címen futó Prometheus-folytatás gőzerővel készül, Neill Blomkamp belengetett Alien-filmjét viszont bizonytalan időre elnapolták. Most azonban egy olyan új és izgalmas információ látott napvilágot róla, amiért érdemes elővenni a bizonytalan státuszú filmet.

Míg a projekt élt, Blomkamp annyit árult el róla, hogy figyelmen kívül hagyná a Végső megoldás: Halál és a Feltámad a Halál történéseit. Az Icons Of Fright-nak most elárulta a második részben Hicks tizedest játszó Michael Biehn, hogy pontosan hogyan is folytatnák az Alien-franchise-t:

Carrie Henn, Michael Biehn és Sigourney Weaver A bolygó neve: Halál című filmbenForrás: Photo12/Archives du 7e Art/20th Century Fox/20Th Century Fox

„Az volt az alapötlet, hogy tegyünk úgy, mintha az Alien 3 és 4 nem is létezett volna. […] Az én karakteremet és Newtot tervezik visszahozni, Newt huszonhét éves lesz a filmben. Hollywood összes színésznője ezt a szerepet akarja majd megkapni. Sigourney Weaver tulajdonképpen átadná a stafétabotot a fiatalabb színésznőnek, aki Newtot játssza majd.”

Biehn arról is mesélt, hogy Ridley Scott nem akarja, hogy az ő és Blomkamp filmje egymás után jöjjön ki, mivel nagyon más világokban játszódnak. „Tudom, hogy leállították egy időre Blomkamp projektét, de szégyen lenne Scott, a Fox stúdió és Sigourney Weaver számára is, ha veszni hagynák ezt a filmet.”

Newtet kilenc évesen játszotta el Carrie Henn, később a tanári pályát választotta - A bolygó neve: HalálForrás: Mokép

Legfőképpen Weaver miatt szeretném, hogy elkészüljön Blomkamp filmje. Így még utoljára feltűnhet az Alien-univerzumban, és méltóképpen búcsúzhat el tőle. A dél-afrikai rendező a Chappie utómunkálatai idején vázolta fel konkrét elképzeléseit Weavernek, akire átragadt Blomkamp lelkesedése, és később el is kötelezte magát a film mellett. Kár lenne veszni hagyni ezt a lehetőséget. Ripley és Hicks így nézne ki A bolygó neve: Halál történései után húsz évvel:

Neill Blomkamp látványterve az Alien-filmhezForrás: Neill Blomkamp Instagram

Megtippelni is lehetetlen, hogy a felnőtt Newtról szóló sci-fi mikor valósulhat meg, vagy hogy elkészül-e egyáltalán. Blomkampet máris hírbe hozták egy másik filmmel, a Gone World című időutazós sci-fit készítheti el szintén a Fox stúdió védőszárnyai alatt.