Fontos amerikai díjra jelölték a Saul fiát

2015.11.24. 19:08

Kedden nyilvánosságra hozták a 31. Independent Spirit Awards jelöltjeit Los Angeles-ben, a legjobb külföldi filmek kategóriájában a végső ötbe jutott Nemes Jeles László Saul fia című filmje. Az amerikai független filmesek rangos díjára utoljára 25 évvel ezelőtt jelöltek magyar filmet, 1990-ben Szabó István Hanussen-je volt az öt jelölt egyike.

Az idei jelöltek listáját az új Star Wars-film főszereplője, John Boyega, és a Bosszúállók 2-ben a Skarlát Boszorkányt játszó Elizabeth Olsen olvasta fel a sajtótájékoztatón.

Saul fiaForrás: Mozinet

A legjobb külföldi film kategória jelöltjei az Independent Spirit Awardson

  • A kígyó ölelése
  • Csajkor
  • Mustang
  • Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről
  • Saul fia

Az elkövetkezendő hetekben döntenek a nyertesekről a független filmeseket tömörítő szervezet tagjai, a díjátadóra a hagyományokhoz híven az Oscar-gála előtt egy nappal, február 27-én kerül majd sor Santa Monicában.

Az elmúlt években az Ida (Pawel Pawlikowski) című lengyel, az Adéle élete (Abdellatif Kechiche) és a Szerelem (Michael Haneke) című francia, a Nader és Simin - Egy elválás története (Asghar Farhadi) című iráni és A király beszéde (Tom Hopper) című brit film nyerte el a függetlenek díját a külföldi film kategóriában. Ez utóbbi később elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat is.

Az Independent Spirit Awards összes idei jelöltje.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK