"Aki ezen nem bőgi ki a szemét, az nem is ember" - állítottuk félszeg visszafogottsággal a Room című filmmel kapcsolatban, de egészen mostanáig úgy tűnt, hogy a magyar nézőknek legfeljebb az szolgáltat majd okot a pityergésre, hogy kimaradnak ebből a fantasztikus moziélményből.

Brie Larson és Jacob Tremblay A szoba című filmbenForrás: Vertigo Media

"Szívmelengető, életigenlő és giccsmentes" - lelkendeztünk Emma Donoghue nálunk A szoba címen megjelent regényének filmváltozatáról, és sokan egyetértenek ezzel az értékeléssel, mert a film sorra gyűjti be a fesztivál-közönségdíjakat és egyelőre szűk körű amerikai moziforgalmazásban is nagyon jól teljesít.

Pedig egy sufniban fogva tartott lány és a fogságban született gyermekének szabadulástörténete olyan téma, ami egyrészt lehangoló, másrészt könnyen szirupos ingoványba tévedhet, ám a Room esetében sikerült elkerülni a buktatókat, ráadásul az általunk már évek óta éltetett Brie Larsonnak végre tényleg ez az alakítás hozza majd meg a nagy áttörést.

A jó hír az, hogy már csak röpke két hónapot kell várni arra, hogy bárki meggyőződhessen a Room nagyszerűségéről, ugyanis A szoba címen január 28-án kerül a magyar mozikba. Addig feltehetően begyűjt magának pár Oscar-jelölést is a film (január 15-én lesz a bejelentés), ami jól fog mutatni a plakáton.