A Star Wars: Az ébredő Erő megkapta a korhatár-besorolását Amerikában: a PG-13 elnevezésű kategóriába tették, azzal az indoklással, hogy sci-fikre jellemző akció és erőszak van benne. A PG-13 jelzés általánosságban arra figyelmeztet, hogy ezek a filmek megzavarhatják a tizenhárom évnél fiatalabb gyerekek nyugalmát. Mi abban bízunk, hogy akkora élmény lesz a film, hogy életkortól függetlenül mindenkit fel fog zaklatni.

Az első öt Star Wars-film az eggyel alacsonyabb, PG elnevezésű kategóriába került, először A Sith-ek bosszúja plakátján virított a PG-13-jelzés, valószínűleg Anakin Skywalker végtagjainak levágását találhatták túl durvának. Magyarországon még nem került végleges kategóriába Az ébredő Erő, előzetesen tizenkettes korhatárkarikát kapott.

Oscar Isaac a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

A legújabb, az Első Rendre koncentráló tévészpot alapján Az ébredő Erő-ben is bőven lesznek majd sötét, nyugtalanító részek. A légi csatákból több új képet is kapunk, illetve Supreme Leader Snoke-tól is hallhatunk egy új mondatot. Kylo Rent figyelmezteti, hogy ilyen nehéz próbát, még ő sem állt ki.

George Lucas semmilyen szinten nem folyt bele a hetedik epizód munkálataiba, és eredetileg úgy tervezte, hogy a Baljós árnyak-kal elkezdett előzménytrilógiát sem ő rendezi - mondta el Ron Howard rendező a HappySadConfused podcastjában.

A Da Vinci-kód és az Apollo 13 rendezője volt a harmadik ember, akit Lucas megkeresett. Előtte Robert Zemeckist és Steven Spielberget kérdezte meg, hogy megrendeznék-e az előzménytrilógiát. Mindhárman azt mondták Lucasnak, hogy ezt neki kell megcsinálnia. Howard egyszer már dolgozott Lucas megbízásából, ennek a munkának a Willow című fantasy lett a gyümölcse, amelyet a "legkevésbé személyes" filmjének tart.