A Monarchia végnapjaiba kalauzoló, három nő titkokkal és szexuális játékokkal terhelt kapcsolatát bemutató Félvilág az idei év legjobban várt magyar filmje. És ezt nem csupán mi mondjuk, olvasóinknak ez az erotikától túlfűtött pszichodráma csigázta fel legjobban a kíváncsiságát: a szavazatok több mint felét a Félvilág kapta meg, amikor azt kérdeztük tőlük, hogy 2015 második felének magyar premierei közül melyiket néznék meg a legszívesebben.

Kovács Patrícia a Félvilág című filmbenForrás: Szupermodern

A filmhez már kijött egy rövid és egy hosszú előzetes is, a két trailer összesen már majdnem 150 ezer kattintásnál jár, de egy fontos információt egészen idáig nem lehetett tudni a Félvilág-ról, hogy pontosan mikor is léphetünk be Mágnás Elza hálószobájába.  A bizonytalanságnak vége, most már tudható, hogy melyik téli estére nem szabad más programot szerveznünk:december 30-án este kilenc után nem sokkal vetíti a filmet a Duna televízió.

Kovács Patrícia játssza a Mágnás Elza néven elhíresült luxusprostituáltat, aki csak gazdag kuncsaftokat fogadott, és akinek a holttestét egy utazókosárban vetette a partra a Duna. A nő meggyilkolása hónapokig lázban tartotta az ország közvéleményét.

A Félvilág Elza életének utolsó időszakával foglalkozik. A Monarchia felső köreinél járatos kurtizán egy új, félénk és visszafogott szobalányt vesz fel magához, és azon nyomban ki is veti rá a hálóját. Kettejük kapcsolatát növekvő féltékenységgel figyeli az úrnő komornája, akit munkakapcsolatnál szorosabb szálak fűznek Elzához. A szobalányt az Egynyári kaland-ból és az Aranyélet-ből ismert Döbrösi Laura, a komornát pedig Gryllus Dorka alakítja.

Kiveti rá a hálóját - Döbrösi Laura és Kovács Patrícia a Félvilág című filmbenForrás: Szupermodern

A filmet ugyan nem fogják játszani a mozik, de egyszeri alkalommal, december 8-án tartanak belőle egy vetítést. Szerdán induló játékunkban 25 szerencsés olvasónk nyerhet jegyet az előadásra, és mozipartnerével együtt hetekkel a tévépremier előtt megnézheti a Félvilág-ot.

A kosztümös thrillert Köbli Norbert forgatókönyvéből Szász Attila rendezte, a további szerepekben Kulka János, Sándor Péter, Hajduk Károly, Takács Katalin, Elek Ferenc, Fekete Ernő, Bordán Irén, Lőte Attila és a nemrégiben elhunyt Haás Vander Péter tűnik fel, de néhány másodpercre Sztarenki Dóra, Szandtner Anna és Takátsy Péter is tiszteletét teszi a 88 perces filmben.