George Lucas semmilyen minőségben nem vett részt a Star Wars: Az ébredő Erő elkészítésében, miután a Disney kidobta a történetvázlatait - írtuk meg a múlt héten. A Washington Postnak adott interjúban most egy váláshoz hasonlította a kapcsolatát a Disney-vel. Nem látja értelmét, hogy a produkció közelében maradjon, ha nincs szükségük az ötleteire. 

Natalie Portman, Ewan McGregor és George Lucas A Sith-ek bosszúja forgatásánForrás: InterCom

Ha ezek ellenére is belefolyt volna a film készítésébe, azzal szerinte kellemetlen helyzetbe sodorta volna a többieket, és önmagát is. Tönkretehette volna J.J. Abrams vízióját.

A filmre azért persze kíváncsi, úgy tervezte, hogy a saját otthonában nézi meg, J.J. Abrams és a Lucasfilm új elnöke, Kathleen Kennedy társaságának is örült volna. Az élet azonban úgy hozta, hogy még egy kockát sem látott a Star Wars: Az ébredő Erő-ből. Hogy ez miért történt így, azt nem részletezte. Kennedy-ék nem küldték el neki a filmet, ő pedig máshol nem volt hajlandó megnézni?

A válás után most egy felnőtt gyerek esküvőjéhez hasonlította, hogy mi vár rá: „El kell mennem az esküvőre, ott lesz az exem, ott lesz a mostani feleségem, de mély lélegzetet kell vennem, és nyugodtan végig kell ülnöm a szertartást. Élveznem kell a pillanatot, mert egy tudatos döntés következtében jutottam ide.”

Lucas arra utalt a függetlenedő gyerek esküvőjével, hogy a Star Wars-t kiengedte a kezei közül, és most el kell viselnie, hogy a beleszólása nélkül, mások készítettek folytatást az általa megálmodott sorozathoz.

Most arra készül, hogy életében először, egyszerű nézőként élvezze végig Az ébredő Erő-t. „Mindenki más átélte, de nekem sosem adatott meg ez az élmény. Én sosem láthattam úgy a Star Wars-filmet, mint mások. De most látni fogok végre egyet.”

J.J. Abrams és Steven Spielberg a Super 8 című film forgatásánForrás: UIP-Duna Film

Lucasszal szemben Steven Spielbergnek előre megmutatták a filmet.  J.J. Abrams mentora és példaképe már háromszor látta Az ébredő Erő-t, amely szerinte a „legnagyobb mozifilm lehet majd a világon”. Spielberg minden bizonnyal úgy értette a „legnagyobb”-at, hogy minden eddigi bevételi rekordot meg fog dönteni a hetedik epizód. Mi pedig abban reménykedhetünk, hogy a bevétel nagysága arányban lesz a film minőségével.