Észbontó a Batman Superman ellen legújabb előzetese

2015.12.03. 08:20

Megérkezett a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala legújabb előzetese, és van itt minden, mint a búcsúban. Senki sem vádolhatja meg Zack Snyder rendezőt (300, Az acélember), hogy nem mer nagyot álmodni, mert amíg más megelégedett volna azzal, hogy egymásnak ereszti a világ két leghíresebb szuperhősét, addig ő bedobta még a Jesse Eisenberg által alakított Lex Luthort, egy csomó szárnyas madárembert, a halottaiból hatalmas szörnyeteg formájában feltámadó Zod tábornokot, illetve a rendkívül ütőképes Wonder Womant is. És akkor a nagyját még nem is láttunk.

Henry Cavill, Gal Gadot és Ben Affleck a Batman Superman ellen című filmbenForrás: InterCom

A DC nagy hátrányban van a saját filmes világa felépítésében a Marvelhez képest, Batman és Superman közös filmjének azt kell bizonyítania, hogy elbírnak a világ mozijai két, egymástól független szuperhős-univerzumot. Az acélember alapján azt hihettük, hogy a DC (vagyis a képregényeik jogait birtokló Warner filmstúdió) úgy fogja megkülönböztetni magát a Marveltől a moziban, hogy borús és minden pillanatában drámai filmeket csinál, de ebben az előzetesben új elemként megjelenik a humor is.

"Ő veled van" - kérdezi Superman, amikor egy gigantikus robbanás után egyszer csak előttük terem Wonder Woman. "Én azt hittem, teveled van" - válaszolja Batman. Na jó, ezt humornak nevezni talán túlzás, de azért próbálkoznak a srácok, és Lex Luthor figurája is kifejezetten excentrikus.

A két címszereplőt Ben Affleck és Henry Cavill játssza, ebben a filmben láthatjuk először Wonder Womant Gal Gadot, Aquamant pedig Jason Momoa alakításában, illetve nagy valószínűséggel Ezra Miller is be fog köszönni, mint Flash. Ők mind az Igazság ligájának alapító tagjai. További fontosabb szerepekben Diane Lane, Amy Adams, Holly Hunter, Laurence Fishburne és Jeremy Irons is feltűnik. A Batman Superman ellen – Az igazság hajnalá-t március 25-től vetítik az amerikai mozik, a magyar premier pontos dátumát még nem jelentették be.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK