Scarlett Johansson és George Clooney fergetegeset bohóckodik Berlinben

2015.12.04. 17:05

A Coen testvérek Ave, Cézár című vígjátékával indul a 2016-os berlini filmfesztivál február 11-én. A Hollywood aranykorában játszódó film figyelemreméltó sztárparádét vonultat fel, a cikk címében már említett George Clooney-n és Scarlett Johassnonon kívül szerepel még benne Josh Brolin, Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Frances McDormand, illetve Channing Tatum kiszőkített hajjal.

Scarlett Johansson az Ave, Cézár című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A Coen testvérek először 1998-ban A nagy Lebowski-val kerültek be a berlini versenyprogramba, majd 2011-ben A félszemű című westernjük volt a fesztivál nyitófilmje. Az Ave, Cézár-nak ez a két megtiszteltetés egyszerre jött össze: amellett, hogy nyitófilm, szerepel a versenyprogramban is.

Az Ave, Cézár-ban Clooney egy alkoholista filmsztárt játszik, aki éppen egy nagyszabású történelmi eposzt forgat, amikor elrabolja őt egy rejtélyes csoportosulás. Százezer dolláros váltságdíjat követelnek, és a stúdió mindenesére (Josh Brolin) hárul a feladat, hogy elsimítsa a dolgot. Johansson egy terhes színésznőt alakít, aki az állapotát megpróbálja titokban tartani a munkáltatói előtt.

A film pár héttel a berlini permier után, február 25-én már meg is érkezik a magyar moziba.

KAPCSOLÓDÓ CIKK