Egy nagyon király film már tutira lesz jövőre

2015.12.06. 23:08

Shane Black egy zseni. Huszonhárom évesen megalkotta a modern zsarufilm műfaját a Halálos fegyver forgatókönyvével, később ő írta Az utolsó cserkész-t és az Utánunk a tűzözön-t, majd tartott egy laza kilencéves szünetet, és előrukkolt első rendezésével, a Durr, durr és csók-kal, amit olyan szinten telepakolt jósággal, hogy rögtön kétszer kellett megnéznem, mert elsőre lezsibbadt az agyam a sok fordulattól és filmes utalástól, illetve mert a poénoknak csak a harmadát hallottam a saját röhögésemtől.

Második munkája rendezőként a Vasember 3 volt, ami simán a legszórakoztatóbb Marvel-szuperhősfilm, most pedig itt a következő rendezésének, a The Nice Guys-nak az előzetese, és már három perc alapján világosan látszik, amit a cikk címébe írtam.

A hetvenes évek Hollywoodjában játszódó történetet mindenki bogozza ki magának a trailer alapján, én inkább írok pár dolgot a nagyszerű szereposztásról. A Szigorúan bizalmas után húsz évvel újra együtt lesz a vásznon Russell Crowe és Kim Basinger, ebben az a vicces, hogy Basinger gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint abban a korszakos neo-noirban, Crowe ellenben ma hihetően eljátszhatná Bud White apját. Az Oscar-díjas színészre már nagyon ráfért egy ilyen remek szerep, mert még a legnagyobb rajongói is elismerhetik, hogy az utóbbi öt-hat évben egyik filmjében sem perzselte fel éppen a vásznat.

Ryan Gosling és Russell Crowe a The Nice Guys című filmbenForrás: Warner Bros.

Aztán ott van Ryan Gosling, akit legutóbb két és fél éve láttunk a moziban, de akkor sajnos a minősíthetetlen Csak az Isten bocsát meg-ben, úgyhogy már még régebb óta várjuk tőle az újabb nagy dobást. Apropó, A nagy dobás. Ki tudná feledni, hogy annak a brókeres filmnek az előzetesében Gosling milyen lenyűgöző munkát végez a szemöldökével.

Ryan Gosling és a szemöldöke A nagy dobás előzetesébenForrás: UIP Dunafilm

Na, hát a Ryan Gosling-féle szemöldök-színészet szerelmesei a The Nice Guys-trailerben is megkapják, amire a legjobban vágynak.

Ryan Gosling és a szemöldöke a The Nice Guys előzetesébenForrás: Warner Bros.

Akire még nagy eséllyel mindenki felfigyelt az előzetesben, az a barna hajú, szép arcú fiatal lány, aki folyton valami veszélyes helyzetbe kerül. Ő Andie MacDowell húszéves lánya, Margaret Qualley, A hátrahagyottak című HBO-sorozatból lehet ismerős, amiben a főhős tinédzser lányát játssza.

A The Nice Guys egy nappal az amerikai bemutató előtt, 2016. május 19-én érkezik a magyar mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK