A múlt hét elején ott tartottunk, hogy George Lucas még egy kockát sem látott a Star Wars: Az ébredő Erő-ből, amíg régi cimborája, Steven Spielberg már háromszor végignézte a teljes filmet. A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy most elmondta, hogy a népszerű sorozat atyja azóta megtekintette az új epizódot, amelynek készítésében semmilyen minőségben nem vett részt, miután a Disney kidobta a történetvázlatait.

George Lucas A Sith-ek bosszúja londoni premierjén 2005. május 16-ánForrás: AFP/John D Mchugh

A legfontosabb kérdés persze, hogy Lucas vajon mit gondolt a filmről. Ezzel kapcsolatban Kennedy annyit árult el a The Hollywood Reporter újságírójának, hogy "he really liked it", amit a legpontosabban úgy lehetne talán magyarra fordítani, hogy tökre tetszett neki.

Lucas egyébként ott lesz a hetedik rész Los Angeles-i és londoni premierjén is, úgyhogy a riportereknek lehetősége lesz kiszedni majd belőle egy ennél cizelláltabb véleményt is, bár azon sem lepődnénk meg, ha a filmes megtartaná magának a meglátásait. Ne felejtsük el, hogy amikor egy hónap után végre megnézte a film első előzetesét, annyit mondott csak róla, hogy "Ja, érdekes volt". 

A Star Wars: Az ébredő Erő december 18-án kerül az amerikai és a magyar mozikba.