Közeledik az év vége, de sokan nem a karácsonyi ajándékbontást várják a legjobban, hanem a Star Wars: Az ébredő Erő december 18-i premierjét. Aki nem szeretne belefutni spoilerekbe, az kedd reggeltől kezdve már óvatosan böngéssze az internetet.

BB-8 és Daisy Ridley a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

A hetedik epizód világpremierjét hétfő este tartják Los Angelesben, a vetítés magyar idő szerint kedd hajnalban, fél négykor kezdődik. A filmet egy nappal később vetítik le a filmet az amerikai sajtónak, de az embargó miatt a kritikák leghamarabb 16-án, szerda este kilenc óra egy perckor (magyar idő szerint) jelenhetnek meg. A stúdió azonban csak a recenziók megjelenésére tud hatással lenni, tweetek, pár mondatos Facebook-bejegyzések már rögtön az első vetítés után el fogják lepni az internetet.

Aki úgy akar beülni Az ébredő Erő-re, hogy előtte ne olvasson egyetlen véleményt sem a filmről, az kedd reggeltől kerülje az internetet. De biztosra csak akkor mehet, ha bezárkózik a szobájába.

A hétvégén kiadtak néhány új tévészpotot a filmhez, mi most a legizgalmasabbat mutatjuk meg a fenti videóablakban. Rey arra szólítja fel Finnt, hogy álljon készen, ő szokás szerint értetlenkedik, Csubakka pedig többször is elereszti a legendás üvöltését.

Az elmúlt pár nap legjobb Star Wars-tartalmát a Saturday Night Live szállította. Leforgattak egy kamu reklámfilmet, amelyben gyerkőcök babáznak átszellemülten az új rész szereplőinek játékfiguráival. Ez amúgy pontosan leképezi a valóságot, unokaöcsém már most, a film bemutatója előtt nagy becsben tartja és büszkén mutogatja a Kylo Ren-figuráját.

A gyerekek játékát azonban minduntalan megzavarja pár felnőtt geek, akik jobban tudják, mit is kell kezdeni a bábukkal, illetve a Millenium Falcon modelljével. Leginkább ki sem szabad bontani őket. A SNL a Star Wars iránti rögeszmés rajongásból csinált kedves viccet - én többször is hangosan felnevettem -, és még komoly drámát is vitt a reklámfilmbe:

A feleséged is szeret bábukkal játszani? - kérdezi óvatlanul az egyik gyerek.

A hétvége legbiztatóbb véleményét Kylo Ren megformálója, Adam Driver fogalmazta meg a hetedik epizódról.  Driver maga is szolgált a hadseregben, most katonák előtt lépett fel, és természetesen a Star Wars is szóba került. Az egyik résztvevő arról kérdezte, hogy Az ébredő Erő ugye jobb lesz az előzménytrilógiánál.

Hát persze!  Mondjuk ettől még lehet alacsony a film színvonala, de legalább már tudjátok, hogy rosszabbra nem fognak fordulni a dolgok.