Nézze meg A függetlenség napja 2 első előzetesét!

2015.12.14. 11:25

A függetlenség napja a kilencvenes évek egyik legmókásabb blockbustere volt, és lehet, hogy csupán azért gondolom így, mert gyerekkoromban láttam először, de az egy máig élvezhető inváziós film az ordítóan nagy hülyeségeivel együtt - vagy talán pontosan azok miatt. Kijött most az első előzetes a folytatáshoz, és sem a nosztalgia nem lett úrrá rajtunk, sem nem láttunk olyan újdonságot, ami miatt most lelkesedni lehetne.

Ha nem lenne odaírva mellé, hogy A függetlenség napja 2 (Independence Day: Resurgence), akkor ez bizony csak egy fájdalmasan átlagos blockbusternek tűnne, egy újabb nyári látványosságnak, amely a Föld elpusztításával riogat. A régi szereplők közül visszatér Jeff Goldblum, aki most egy világcéget vezet, és a földönkívüliek technológiáját fordítja az emberiség hasznára. Az első részben az amerikai elnököt játszó Bill Pullman most dús szakállt viselve jelenti be, hogy visszajöttek az idegenek.

Nagy veszély közeleg - Jeff Goldblum A függetlenség napja 2 című filmbenForrás: Fox

A Valami követ-ből ismert Maika Monroe, Az éhezők viadalá-val befutott Liam Hemsworth és Jessie Usher képviselik az új erőt. Usher a Will Smith által játszott pilóta fiát játssza, akinek az apja segítsége nélkül kell szembeszállnia a földönkívüliekkel.

A függetlenség napja 2 hivatalos oldala végigpörgeti az első rész óta eltelt húsz év eseményeit, az emberiség egy védelmi funkciókat ellátó bázist épített a Holdra, de ugyanott az is olvasható, hogy Smith karaktere a kétezres években lezuhant egy repülőgéppel, és életét vesztette.

Földönkívüli technológiával szállunk szembe az agresszorral - A függetlenség napja 2Forrás: Fox

Különösebben azért nem csüggedek, úgy állok hozzá, hogy ez az előzetes csak bejelentette, hogy 2016. július 4-én jön a folytatás, és majd a következő trailer villant nagyot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK