2015-ben ismét rengeteg gyönyörű nő vált meg a ruháitól a mozivásznon. Angelina Jolie példamutató bátorsággal vállalta, hogy a mellműtétje után pucéran mutatkozik, Reese Witherspoon tizenöt év után pucérkodott először, és még egy istennő is leszállt közénk, hogy csodálatos domborulatait gyógyvízben áztassa.  

Bikinis őrjítés

Rebecca Ferguson (Mission: Impossible 5 - Titkos nemzet)

A Mission: Impossible ötödik része egy meglepően régivágású akciófilm volt, amelyet egy Brian De Palma thrillerjeit idéző operaházas merénylet és Rebecca Ferguon tett igazán emlékezetessé. Az igazán váratlan dolgok mindig akkor történtek, amikor a csillogó tekintetű svéd színésznő a vásznon volt. A lélegzet megakadt, amikor fekete bikiniben sétált ki a medencéből, később pedig egy gyors ruhacserével sokkolta Simon Pegget és a közönséget. Ezt a fájdalmasan rövid pillanatot most lassítva is láthatja, ide kattintva pedig teljesen meztelenül is megnézheti a lélegzetelállító idomokkal bíró Fergusont.

Alexandra Daddario (Törésvonal)

Dwayne Johnson katasztrófafilmjét hamar helyére tette az idő, fél év telt el, mióta láttam, de már csak a True Detective-ben legendásat villantó Daddarióra emlékszem belőle. Rá viszont élénken és nagyon is pontosan. Először bikiniben, egy nyugágyon elfeküdve tesz minket iriggyé a kaliforniai idill iránt, aztán pedig beveti a film a legósdibb, de még mindig működő trükköt, és átázott, feszülős atlétában mutatja Daddariót. Földrengés is van a Törésvonal-ban, de a legnagyobb érzelmi hullámokat a színésznő ringó mellei keltették bennem.

Nathalie Emmanuel, Levy Tran és Michelle Rodriguez (Halálos iramban 7)

Ugyan komoly hangsúlyeltolódásokon ment keresztül a sorozat, de azért a Halálos iramban-filmek fókuszában mindig is a sportkocsik, és a verdák közelében hiányos öltözetben, bulizó nők álltak. Egy jótét lélek most lehántotta a felesleget a hetedik részről, és a lényeget belepakolta egy videóba. Természetesen ott van benne a vagány Michelle Rodriguez, a forrónagrádban rajtzászlót lengető Levy Tran, és a vízből istennőként kisétáló Nathalie Emmanuel is. Ha a való életben látnánk így Emmanuelt, megdörzsölnénk a szemünket, hogy nem káprázik-e.

Majdnem pucérkodás

Emily Ratajkowski (Miénk a világ)

A valószínűtlenül nagy mellekkel rendelkező Ratajkowski 2014 után idén is ott van az év legfontosabb pucérkodói között. A világ a Holtodiglan című thriller miatt jegyezte meg a nevét, Ben Afflecknek próbált pár boldog percet szerezni a nappali félhomályában, most pedig egy kerti partiban táncol úgy, hogy a mellei majd' kiugranak az ingjéből.

Sok év kihagyás után pucérkodtak

Reese Witherspoon (Vadon)

A Vadon-t megelőzően utoljára az 1998-as Rejtélyes alkony-ban mutatkozott ruha nélkül Witherspoon. Az igaz történeten alapuló dráma egy önpusztító életvitelű nőről szól, aki úgy dönt, hogy ez így nem mehet tovább, és egy 1770 kilométeren át tartó sétával lábal ki a depresszióból. Witherspoon jól érezte, hogy nem lehet elmismásolni a karakter előéletét, és bizony meztelenül kell mutatkoznia ahhoz, hogy a film hiteles legyen. A színésznő lelkileg is testileg megterhelő alakítását Oscar-jelöléssel jutalmazták.

Angelina Jolie (A tengernél)

Angelina Jolie és Brad Pitt egy hotel lakosztályában kerülgetik egymást, és elég egyszer ránézni a nőre, hogy tudjuk, súlyos válságban van a házasságuk. A férfi szeretné a szexet, a nő azonban elzárkózik. A színésznő komolyan elgondolkozott azon, hogy kivágja A tengernél című szerelemprojektéből a meztelenkedéseit. Végül benne hagyta őket, így, a 2013-as melleltávolító műtétje óta először láthatta őt a világ ruha nélkül. A negyvenéves színésznő büszke rá, hogy felvállalta a testét, és reméli, hogy a bizonytalan, nőiességükben kételkedő nézők megerősítést kapnak a jelenetet látva.

Angelina Jolie A tengernél című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Pucérkodás a távolból

Megan Gale (Mad Max: A harag útja)

A most negyvenéves ausztrál színésznő játszotta volna Wonder Womant George Miller meghiúsult Az igazság ligája című képregényfilmjében. A rendező nem felejtkezett el Gale-ről, és adott neki egy kicsi, ám emlékezetes szerepet a Mad Max-ben. Ő a csalétek a torony tetején. Azt hihetnénk, hogy a sivatagi forróság okozta a legnagyobb gond a pucér színésznő számára, valójában azonban tél volt Namíbiában, és mivel napkelte után nem sokkal forgattak, nulla fokhoz közelített a hőmérséklet.

A hazai erotika idén takaréklángon égett

Purt Kata (Liza, a rókatündér)

2014 végén a bőség jóleső zavarával küzdöttünk, amikor a magyar színésznők vetkőzéseit vettük sorra, idén viszont visszafogták magukat, és csupán Purt Kata meztelen sétájáról tudunk beszámolni a Liza, a rókatündér-ből. A csábítás magasiskoláját mutatja be, ahogy a forgós székben hetykén megtesz egy félkört, és közben megvillantja a melleit. Akik jobban meg szeretnék ismerni a színésznőt, azoknak irány az Instagram, gyakran oszt meg magáról ott merész képeket.

Csodás fenekek

Isabel Lucas (Kéjlak)

Öt dúsgazdag férfi titokban vesz egy luxuslakást, ahol kiélhetik szexuális fantáziáikat. Ebben közreműködő partnerre találnak Isabel Lucasban, aki némi játszadozás után megválik a ruhájától a tetőteraszon állva. Hajszálvékony teste, gömbölyded feneke még a város éjszakai fényeinél is szédítőbb látványt nyújt.

Kristen Stewart (Sils Maria felhői)

Fontos elismerést zsákolt be idén az Alkonyat egykori tinisztárja. Ő az első amerikai színésznő, aki megkapta a francia César-díjat. A Sils Maria felhői-ben már nem tárulkozik ki olyan merészen, mint ahogy azt az Úton-ban tette, de azért a formás fenekét megvillantja. A fürkésző tekintetű Juliette Binoche nyit rá a szexi fekete tangában alvó Stewartra. 

Istennő szállt le közénk

Madalina Ghenea (Ifjúság)

A román modellből lett színésznő testhez álló feladatot kapott Paolo Sorrentino drámájában: egy szépségkirálynőt kellett eljátszania. Az Ifjúság két főszereplője mellett minket is megbabonázott, nehezen tudnánk olyan versenyt elképzelni, ahol nem az ő fejére helyeznénk a koronát. Az anyaszült meztelen Ghenea a legnagyobb természetességgel, Michael Caine-re és Harvey Keitelre ügyet sem vetve merül el a medence vizében. A két férfi sokáig csak meredt tekintettel bámul, majd végül annyit tud az egyikük mondani, hogy isten szállt le közéjük a vízbe. Azt hiszem, én egyáltalán nem tudtam volna megszólalni a megilletődöttségtől.

A legnyugtalanítóbb meztelenkedés

Dominique Frot (Szégyentelenek)

Larry Clark filmjei mindig is a sokkolásról, a kamaszok szexuális életének kendőzetlen bemutatásáról szóltak, a Szégyentelenek legbizarrabb jelenetében egy idős nő próbál rámászni a saját tizenéves fiára. A szex végül elmarad, az elégedetlen nyerítéseket és a fülsértő nevetéseket hallva azt kívánjuk, bárcsak vennék már fel a ruhájukat, és hagynák egymást békén. Fort "elvitte a figurát egy totál beteg irányba. Az egész stáb leesett állal nézte, sokkoló volt" - mesélte nekünk a jelenet forgatásáról a rendező.

Csak fesztiválokon pucérkodtak

Alicia Vikander (Ex Machina)

Vikander egy robotot játszik el Alex Garland nagyszerű sci-fijében, de tökéletessége nem unalmat sugároz, hanem csak tovább növeli a nézői kíváncsiságot. Minket is ugyanúgy az ujjai köré csavar, ahogy azt Domhnall Gleesonnal teszi. Hiába a végső brutális csavar, kevés olyan ember létezhet, aki a film megnézése után elutasítaná egy Vikanderhez hasonló robotlány közeledését. A film sajnos nem került nálunk rendes moziforgalmazásba, csak a Titanicon vetítették.

Chanel Iman (Kábszer)

A Kábszer című fergeteges iramú és humorú vígjátékot pedig csak a Cinefesten láthatta egy moziteremnyi szerencsés filmőrült. A többiek most bepótolhatják a film egyik legemlékezetesebb jelenetét, amelyben a megszeppent főszereplő srácot kezelésbe veszi benne a környék egyik bombanője. Amit látunk, az túl szép, hogy igaz legyen, és hamarosan ki is derül az elkényeztetet, dúsgazdag lány valódi szándéka.